PARLAMENTUL BĂIEȚILOR LUI TATA. Superscorurile cu care intră fiii și nevestele de politicieni în Casa Poporului

Publicat: 11/12/2012, 18:07
Actualizat: 11/12/2012, 18:07

Coborâți din brațele unor familii cunoscute în afaceri sau în politică, Alin Petrache, Vlad Cosma, Gabriela Firea, Elena Uioreanu țin capul de listă a celor mai mari procente cu care s-a intrat în noul parlament. Un succes similar a avut și Cătălina Ștefănescu, fosta secretară a lui Liviu Dragnea, aleasă cu un procent mai mare chiar decât al mentorului său. La fel, și Oana Mizil.

VERIFICĂ AICI CINE TE VA REPREZENTA ÎN URMĂTORII PATRU ANI: LISTA COMPLETĂ A SENATORILOR ȘI DEPUTAȚILOR

Fiii lui Mircea Cosma și Adrian Petrache, deputați USL de 70%

„Puteam să-i fac un bar, dar are înclinații politice”. Așa își recomanda Mircea Cosma, șeful Consiliului Județean Prahova, fiul la startul campaniei. Chiar dacă în numele său a vorbit doar tatăl în afara perimetrului strict al colegiului de la Mizil, Vlad Cosma (USL) a intrat fără probleme în parlament, cu 71,81%, recordul la nivel de județ. Fost consilier al lui Adrian Năstase, Cosma jr. va fi succesorul acestuia în colegiul din Prahova, la nici 30 de ani.

„Vlad Cosma – deputat USL 70%, cel mai mare scor din județul Prahova. Mulțumesc tuturor….to be continued”, și-a anunțat proaspătul parlamentar victoria pe Facebook.

Un scor aproape la fel de bun a scos în sectorul 3 din București și fiul omului de afaceri Adrian Petrache, celebrul om de afaceri din grupul Petrache-Bittner-Cocoș care a gravitat când în jurul lui Adrian Năstase, când al PDL. „Am câștigat alegerile parlamentare din Colegiul 15 pentru Camera Deputaților. Am strâns în jur de 68% din voturile exprimate!”, a postat PSD-istul Alin Petrache (foto) un mesaj similar, astăzi.

Foto: Facebook

Câștigător a ieșit și liberalul Georghe Scarlat, fiul lui Marcel Scarlat, patronul unui complex turistic frecventat în Galați. Din administrator al afacerilor familiei, Scarlat ajunge, la 34 de ani, deputat cu 62,62% din voturi. Un scor apropiat a scos și Adrian Mocanu (PSD), fiul lui Victor Mocanu, unul dintre cei mai notorii baroni locali ai PSD, care a condus CJ Buzău timp de 12 ani.

Fără mari emoții a intrat în parlament a doua oară și Andrei Sava, fost PDL-ist convertit la PSD, provenit dintr-o familie de prosperi oameni de afaceri din Prahova. În primul mandat, Sava nu s-a remarcat decât printr-o inițiativă de neimpozitare a salariilor clericilor și prin sesizarea ANI privind venituri nejustificare de 670.000 de lei.

Fiii de PDL-iști, în schimb, n-au strâns mai mult de 30%. Alexandru Anghel, fiul fostului deputat PDL Florin Anghel s-a clasat pe locul al doilea în colegiul său din Câmpina, cu 27,28%, fără șanse la redistribuirea națională. În această rundă a redistribuiri a recuperat însă, pe ultima sută de metri, Roberta Anastase, intrată inițial la rândul său în parlament pe filiera relațiilor de familie. Anastase a scos doar 31,75%, dar este prima clasată la nivel de județ în lista ARD și poate reveni în parlament.

Uioreanu își prezintă nevasta: „Ole, ole, Elena victorie!”

Din colegii confortabile în care soții au pus umărul direct la adunarea voturilor, intră pe noul val din parlament Elena Uioreanu, Raluca Surdu și Gabriela Firea. În rândul soțiilor de politicieni care își adaugă în portofoliul personal mandatul de parlamentar, Raluca Surdu, nevasta șefului RA-APPS, liberalul Georgian Surdu, a atins recordul în procente. Surdu a luat în Călărași 78%, cel mai bun scor al USL pe județ.

Pe aproape a fost și Gabriela Firea, nevasta primarului din Voluntari, Florian Pandele. Firea ajunge senator de Ilfov cu 74,6%, depășind 44.000 de voturi.

Foto: Facebook

Același succes l-a avut soția președintelui liberal al Consiliului județean Cluj, Horia Uioreanu. Din „cel mai greu colegiu”, cum îl descria Elena Uioreanu la începutul campaniei, soția liderului de județ a scos 51,42%, însumând peste 7.600 de voturi, mai mult decât toți contracandidații săi.

Foto: Facebook

Victoria a fost anunțată tot de soț: „Ole, ole, Elena victorie!”, a scris Uioreanu pe contul său de Facebook.

În rândul soțiilor susținute în politică își păstrează locul și Monica Iacob Ridzi, intrată în Camera Deputaților pe ușa PPDD, cu 43,44% la redistribuirea județeană, dar și Manuela Mitrea (USL), soția senatorului PSD Miron Mitrea câștigându-și colegiul din Constanța cu 63,67%.

Norocul electoral i-a surâs și unei tinere protejate. La 23 de ani, Cătălina Ștefănescu (USL) a trecut de la statuitul de secretară a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, la cel de deputat de Teleorman, ales cu 75%, depășindu-și chiar mentorul, care a scos în colegiul vecin doar 68%.

Oana Niculescu Mizil (PSD), nepoata fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil, a luat și ea 66,9% în colegiul de deputat din sectorul 5. Oana Mizil a candidat pentru a doua oară în fieful iubitului său, primarul Marian Vanghelie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”