Partidul Mișcarea Populară a fost înregistrat

Publicat: 29 01. 2014, 16:03

Partidul Mișcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel București, liderul formațiunii, Eugen Tomac, declarând că „29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naștere a PMP”.

Curtea de Apel a hotărât, astfel, să mențină decizia dată de Tribunalul București, din 16 septembrie 2013, care a dispus înregistrarea PMP în Registrul partidelor.

Hotărârea a fost contestată, la Curtea de Apel București (CAB), de Alianța Partidul Popular European – Creștini Democrați și Democrați Europeni, Octavian Bot, Partidul Democrat și Asociația Celor Care au Luptat în Revoluția din Decembrie 1989 „Phoenix” Constanța.

Cererea de înscriere a fost înregistrată pe rolul instanței de Eugen Tomac, Teodor Anatol Baconschi, Dragoș Mihael Ciupar, Răzvan Adrian Papahagi, Cristian Petrescu și Partidul „Mișcarea Populară”.

„Astăzi, la mai bine de șase luni de la depunerea actelor la Tribunal pentru înregistrarea juridică drept partid politic, Curtea de Apel București a respins apelurile la Decizia de înregistrare a PMP. Pe cale de consecință, Decizia Tribunalului rămâne definitivă și irevocabilă”, precizează Eugen Tomac, într-un comunicat remis miercuri agenției MEDIAFAX.

Tomac afirmă că „data de 29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naștere a Partidului Mișcarea Populară”.

„De astăzi, PMP este, oficial, partid politic și trece la o nouă etapă, cea a consolidării și dezvoltării sale ca partid de centru-dreapta pe eșichierul politic al României. Ne reafirmăm acum ca fiind un altfel de partid, care își propune o altă cultură politică ca alternativă la actuala lipsă de viziune din spațiul politic.
Îi așteptăm lângă noi pe toți românii de bună credință, vrednici și cinstiți să ni se alăture în lupta noastră ca partid al clasei de mijloc, în slujba binelui comun”, mai declară Eugen Tomac.

Surse politice declarau luni pentru MEDIAFAX că mai mulți consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu și Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mișcarea Populară.

Președintele Traian Băsescu a semnat, marți, decretele și deciziile de eliberare din funcție pentru consilierii prezidențiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu și Gabriel Berca, și pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc și Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidențial Daniel Funeriu a scris, marți, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mișcarea Populară pentru a-l crește și a-l face puternic și că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.