„Ponta cred că-l grațiază”. Poporul antenist cere grațierea lui Dan Voiculescu: „Nu consider să stea atâția oameni în pușcărie, că stau tot pe banii noștri”

Publicat: 11 08. 2014, 21:23
Actualizat: 28 09. 2018, 18:26

This browser does not support the video element.

„Victor Ponta trebuie să-l grațieze pe Dan Voiculescu”, se aude des în marșul din jurul Palatului Cotroceni.Condamnarea la zece ani de închisoare a președintelui fondator al PC în dosarul ICA nu li se pare justificată protestarilor, care îi cer prezidențiabilului Ponta să-l grațieze pe Voiculescu dacă va câștiga Palatul Cotroceni.

O doamnă cere o grațiere masivă: „pe toți ar trebui să-i grațieze, sportivii, Becali, care a făcut atâtea lucruri”. Grațierea nu este acceptată de toți. „Nu, nu, Voiculescu și-a asumat răspunderea pentru ceea ce a făcut”.

Doi bătrâni merg la sigur pe ideea grațierii.

„Ponta cred îl va grațiază pe Voiculescu și pe mulți care sunt nevinovați”, ne răspunde un bătrânel. Lângă el, unul mai înalt, cu maieu și tricolor în mână cere și grațierea lui Gică Popescu, dar și a altora.

Se cere chiar rejudecarea procesului lui Voiculescu și următoarea sentință să fie cea definitivă.
„De ce să stea pe banii noștri acolo”, se răscoală un bătrân.

„Tot noi le dăm să mânânce și să bea”, îi ține isonul o doamnă slăbuță, trecută de prima tinerețe.

„Nu consider să stea atâția oameni în pușcărie, să li se confiște averea  și să stea în libertate”, este verdictul unei alte părți a străzii.

Dan Voiculescu a primit o condamnare definitivă în dosarul ICA de zece ani de închisoare cu executare, prejudiciul în acest dosar, constatat de procurori, fiind de 60 de milioane de euro.