Ponta și Băsescu au discutat la telefon. Vestea proastă pe care a primit-o premierul de la președinte

Publicat: 23 06. 2014, 16:21
Actualizat: 16 05. 2019, 06:04

Premierul Victor Ponta a dezvăluit că a avut în această zi o discuție telefonică cu președintele Traian Băsescu, subiectul central constituindu-l mandatul pe care prim-ministrul l-a solicitat pentru participarea la Consiliul European. Președintele l-a anunțat pe premier că va merge el la Consiliul European.

„Am avut o discuție instituțională, nu am discutat nici de frate, nici cum e bine, nu ne facem confidențe. Eu am discutat  cu președintele  Băsecu despre interesele României pe plan european legate de conducerea Comisiei europene, a Parlamentului European, portofoliul de comisar și i-am reiterat solicitarea de a primi mandat să merg la Consiliul European, pr ședintele mi-a spus că nu și aici s-a încheiat discuția”, a spus premierul Ponta.

El l-a acuzat pe președinte că nu i-a dat mandat „din orgoliu” și că nu poate reprezenta România la acest nivel, deoarece decizia de numire a viitorului comisar european aparține Guvernului.

Ponta a adăugat că deja negociază cu partenerii europeni menținerea portofoliului de la Agricultură și că sunt „șanse” ca acesta să revină României și în viitoarea Comisie Europeană.