Ponta știe NUMELE PREMIERULUI pe care-l va anunța Băsescu

Publicat: 05 12. 2012, 09:23
Actualizat: 05 12. 2012, 09:23

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la Mioveni, întrebat despre „lista scurtă” a premierilor USL întocmită de șeful statului, că aceasta cuprinde un singur nume, iar rugat să nominalizeze, a spus zâmbind: „Victor Ponta, Ponta Victor și Victor Viorel Ponta”.

„E atât de scurtă că sunt doar eu pe listă!”, a afirmat Ponta.

Întrebat de jurnaliști despre faptul că luni ar fi vorbit despre mai multe persoane pe „lista scurtă”, premierul a spus zâmbind: „Victor Ponta, Ponta Victor și Victor Viorel Ponta”.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că modalitatea în care va face consultările de la Palatul Cotroceni de după alegerile din 9 decembrie rezultă din art.103 al Constituției și Legea partidelor 14/2003, adăugând că nu se va întâmpla varianta în care USL va veni și va spune un nume.

Băsescu a arătat și că va organiza în curând o nouă conferință cu presă dedicată special modalității de organizare a consultărilor politice de după alegeri.

„Cele ce veți citi în Legea 14/2003 se pun lângă articolul 103 și se află cum se desfășoară legal consultările. Pentru că am convingerea că nu sunteți foarte la curent cu legea 14/2003, vă promit o conferință de presă în care să fim în cunoștință de cauză și unii și alții, să analizăm efectele nocive ale propagandei USL legate de cum cum vin ei cu tot USL-ul la Cotroceni, spun un nume și pleacă. Nu se va întâmpla așa ceva. Vor trebui să respecte Constituția și legea partidelor, cu definițiile în lege, așa cum ele sunt”, a declarat Băsescu, în conferința de presă de luni seară, de la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă va desemna un premier de la PDL în eventualitatea în care democrat-liberalii vor câștiga mai multe mandate decât PSD, Băsescu a răspuns că nu crede că se va întâmpla așa la alegeri. „O să fiu foarte sincer cu dumneavoastră, o să vă spun că nu cred. Nu cred, așa că nu are rost să presupun inutil”, a spus Băsescu.

Ulterior, Victor Ponta a afirmat că știe la cine s-a gândit președintele Băsescu pentru a prelua conducerea Guvernului, dar a precizat că nici Ioan Rus, Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu și nici George Maior, actual director SRI și fost senator PSD, nu vor accepta o astfel de propunere.