Pop, la deschiderea anului universitar: „Faceți o facultate ca să reușiți în viață”

Publicat: 02 10. 2017, 14:02
Actualizat: 02 10. 2017, 18:17

Liviu Pop s-a adresat studenților spunând că studenții nu trebuie să renunțe la aspirații și să lupte pentru ele.

„Dacă e un lucru pe care România trebuie să-l învețe după atâția ani de tranziție este să valorizăm succesul. În primul rând să ni-l dorim, apoi să-l obținem, apoi să ne obișnuim cu el ca noua actualitate. România are nevoie de o mentalitate câștigătoare. Eșecul și frustrarea nu-și au locul în învățământul românesc și nici în viața dumneavoastră. Faceți o facultate ca să reușiți în viață. Facultatea înseamnă, înainte de toate, o desăvârșire a ciclurilor de învățământ, o șansă la un viitor mai bun dar și, aș spune, un puternic sentiment de mândrie și apartenență”, a spus ministrul în discursul său.

Potrivit ministrului, în momentul de față, în România, unul din doi copii nu are situația materială pentru a putea face studii universitare.

„De aceea vă spun: învățați carte, ajutați România să se ridice, și atunci când reveniți și voi aici în anii următori pentru un discurs ajutați numărul copiilor săraci din această țară să scadă. Ajutați copiii care doresc să învețe să facă școală. Fiecare dintre dintre noi are un vis ca individ, vă invit să nu uitați că avem nevoie de un vis de comunitate, de un vis ca țară. Visul meu e ca fiecare copil să aibă o educație de calitate. Numai așa vom putea scoate o parte din sărăcie și ne vom găsi în sfârșit echilibrul ca societate”, a spus Pop.

Acesta a precizat că fiecare trebuie să se uite în oglindă dimineața să să se simtă „confortabil” cu ceea ce văd. Pop a spus că el se poate uita liniștit.

„Asta e o lecție de viață și de educație. Eu, de exemplu, nu mă pot uita liniștit în oglindă până nu reușesc să îmi duc misiunea până la capăt. Am o cauză, sunt dator, alături de echipa mea din minister colegilor din minister cu reforma educației indiferent că asta place sau nu, că stârnește critici sau nu. Reforma înseamnă egalitate de șanse, înseamnă învățământ de calitate”, a spus ministrul.