Prim-vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu: Discutăm cu UDMR despre formarea majorității parlamentare după decizia definitivă

Publicat: 27 11. 2014, 16:29
Actualizat: 27 11. 2014, 21:52

Purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat care este poziția partidului față de decizia UDMR de a părăsi Guvernul Ponta.

„Am luat act și mi se pare un gest firesc ținând cont de opțiunea politică pe care electoratul maghiar a avut-o la alegerile prezidențiale. Bănuiesc că această propunere va fi confirmată de forul de conducere al UDMR în 13 decembrie, pentru că orice analiză serioasă în UDMR ducea inevitabil la ieșirea de la guvernare a acestei formațiuni politice”, a declarat Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menționat că discuția la nivelul partidului se va purta după decizia definitivă a UDMR, când se va analiza formula unei noi majorități parlamentare.

„În momentul în care decvizia UDMR va fi una definitivă, evident că o discuție în conducerea PNL va fi necesară pentru că obiectivul nostru de parcurs, anume acela de a îndepărta toxicul Guvern Ponta, rămâne în picioare și cu cât mai repede se va putea coagula o nouă formulă a majorității parlamentare care să-l înlăture prin moțuine de cenzură cu atît mai bine”, a mai precizat Gorghiu.

UDMR a decis să iasă de la guvernare, a anunțat, joi, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii, iar decizia urmează să fie validată în ședința CRU din 13 decembrie.

Kelemen Hunor a anunțat, în urma ședinței Consiliului Permanent al UDMR, care a durat mai bine de cinci ore, că recomandarea membrilor acestui for este ca UDMR să iasă de la guvernare.

El a precizat că o decizie în aceas sens ar urma să fie luată în ședința din 13 decembrie a Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al UDMR.

Kelemen Hunor a spus că în urma alegerilor prezidențiale UDMR a înțeles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea să se întoarcă mai mult către alegători.

„Am înțeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noștri, către maghiarii din România care ne-au susținut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliția de guvenare”, a afirmat președintele UDMR.

El a mai spus că Uniunea nu vrea să creeze instabilitate prin ieșirea de la guvernare și că a ajuns la concluzia că Guvernul poate funcționa și poate avea stabilitate și fără UDMR.