Raluca Turcan cere demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL: „V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine. Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii”

Raluca Turcan cere demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL: „V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine. Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/11/2021, 13:31

Raluca Turcan, prim-vicepreședintele PNL, a transmis un mesaj dur conducerii partidului, în frunte cu Florin Cîțu, despre care spune că, împreună cu echipa de negociere cu PSD, ar trebui să demisioneze.

Ea spune, într-o comunicare către colegii din BPN, obținută de G4Media.ro, că echipa de negociere a PNL s-a „milogit” la șeful PSD, Marcel Ciolacu, pentru a prinde „un colț de pâine”.

Turcan îl acuză pe Cîțu că ar fi dispus „să joace la poker” până și banii de pensie și spune că i-a atras atenția de o lună premierului interimar că din 26 noiembrie nu mai sunt bani pentru pensii și alocații.

„Consider ca echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitura și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD. In primul rând s-a plecat la drum cu o minciuna. Și un vot manipulat ordinar. Nu, nu ma refer la Congres, ci la votul pentru a încerca negocieri și cu unii și cu alții. Votul meu si al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Si doar in folosul unui grup extrem de restrâns. A fost o frauda asupra votului colegilor”, spune aceasta.

Raluca Turcan: Este puțin spus că s-a negociat în genunchi cu PSD

Mai mult, prim-vicepreședintele PNL spune că „este puțin spus că s-a negociat în genunchi” cu social-democrații pentru formarea unei coaliții.

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greseli și jocuri personale. As spune ca e de domeniul patologicului. Florin, iti imaginezi ca nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toti se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus pana acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un sir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus sa joci la poker pana și banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ti spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe Facebook”, mai scrie Raluca Turcan.

Aceasta face și o comparație între deciziile fostului președinte al Partidului, Ludovic Orban, și ale actualului lider liberal, Florin Cîțu.

„Când am fost convinsă că negocierea lui Ludovic cu USR e proastă, m-am ridicat de la masă. La fel și Rares, și Robert, și ceilalți mi-ați dat dreptate. Cum arată negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban? Eu atunci m-am ridicat și am plecat. Voi ce ați făcut acum? V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine. Vă cer să ieșiți voi acum public, să spuneți că ați negociat mai bine ca Orban!

În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat până și cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele în alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat)”, afirmă Turcan.

Raluca Turcan încheie precizând că votul ei este împotriva guvernului cu PSD.