Marcel Ciolacu după o nouă rundă de negocieri: Am finalizat toată structura politică a Guvernului

Marcel Ciolacu după o nouă rundă de negocieri: Am finalizat toată structura politică a Guvernului
Marcel Ciolacu, președinte PSD / Sursa: Facebook - PSD
Publicat: 21/11/2021, 16:41
Actualizat: 21/11/2021, 16:56

Structura politică a viitorului Executiv a fost finalizată la negocierile de duminică pentru alcătuirea unei coaliţii de guvernare, a declarat, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul politic a precizat că PSD va decide luni dimineaţă varianta pe care o va susţine, pentru Guvern, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

„În acest moment am finalizat toată structura politică a Guvernului. (…) PSD merge cu cele două variante (în şedinţa conducerii partidului – n.r.) şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei. (…) Asta înseamnă negocieri. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni.(…) Joi, România va avea un Guvern”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, la finalul negocierilor, conform Agerpres.ro.

Întrebat cum se va face împărțirea ministerelor, dacă va fi paritate între PNL şi PSD, liderul social democrat a precizat că nu s-a intrat în niciun detaliu referitor la creșterea sau diminuarea numărului de ministere.

„Va rămâne ponderea pe care ne-au dat-o românii la alegerile generale”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, după discuţiile de duminică, „s-au uniformizat lucrurile” în ambele variante – cu premier PSD şi cu premier PNL.

Ciolacu despre impozitarea pensiilor de peste 4000 de lei: Vom vedea când se face bugetul

Întrebat dacă pensiile de peste 4.000 de lei vor fi impozitate, Ciolacu a spus: „Nu va fi impozitat nimic. În Codul fiscal există nişte excepţii. Vom vedea când se face bugetul dacă este sustenabil şi este nevoie de scoaterea acestei excepţii din Codul fiscal sau nu”.

„Eu nu ştiu ce a spus domnul Ciucă, eu vă spun ce face PSD-ul: PSD-ul merge cu cele două variante şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot iau de la colegii mei. Asta înseamnă negociere. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două, până mergem la Cotroceni. ”, a declarat duminică, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că membrii conducerii PSD vor decide dacă PSD este de acord ca formaţiunea să primească ministerul Finanţelor Publice, cel al Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului, dacă nu va avea premier.

„Cred că cei care cântăresc acest lucru or să fie colegii mei, luni”, a spus Ciolacu.