REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu: „Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea!”

Redactor:
Mihai Georgescu
REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu: „Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea!”
REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu: „Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea!”

Călin Popescu Tăriceanu a avut o nouă intervenție dură pe Facebook, după ce liberalii au anunțat că urmăresc demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber.

Tăriceanu scrie, pe Facebook, că „pentru că Avocatului Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea”.

„Mai mult, fostul premier afirmă că judecătorii de la CCR sunt „atacați la baionetă”.

Democrație doar cu aprobare de la Palatul Victoria!

Pentru că Avocatul Poporului refuză să devină avocatul guvernului Orban i se cere demiterea!

Pentru că judecătorii de la Curtea Constituțională refuză să devină slugile de curte ale dlui Orban, aceștia sunt atacați la baionetă!

În general tot ce nu e pe placul lui Ludovic trebuie demis și schimbat!

Periculoasă această boală a puterii de care s-a molipsit Ludovic Orban! Cred că i se trage de la nepurtarea măștii în preajma locatarului de la Cotroceni! Periculoasă pentru că lovește în principiile fundamentale ale democrației, în instituții care, îi place sau nu, servesc interesul public și nu unul de partid!

Atacurile repetate la justiție, la parlament, la drepturile și libertățile cetățeanului se constituie în amenințări serioase la democrație și la statul de drept!

Știți că nu sunt adeptul plângerilor la Înalta Curte, pentru că eu cred că ne-am făcut prea mult rău spălându-ne rufele în public, dar această ofensivă la adresa democrației trebuie semnalată tuturor celor care mai au ochi să vadă și urechi să audă!

Cred că se impune sesizarea Parlamentului European și a Comisiei Europene, precum și a Comisiei de la Veneția! Atacurile repetate la justiție, la instituțiile fundamentale ale justiției și democrației parlamentare trebuie sancționate în orice fel cu putință. În plus, este clar că stăpânii acestor cotropitori PNL-iști nu se află în țară, ci în afara ei!”, scrie Tăriceanu.

SESIZARE. PNL a depus în Parlament cererea de revocare a Avocatului Poporului. Roman: „Renate Weber a devenit avocatul pensionarilor speciali”

Liderii grupurilor parlamentare PNL din Senat și Camera Deputaților au depus, luni, în Parlament, cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber, pe motiv că se află într-un grav conflict de interese, prin atacarea la CCR a legii pensiilor speciale. Instituția a transmis că nu comenează solicitarea, însă a precizat că Avocatul Poporului nu beneficiază de această categorie de pensii.

Inchide