Robert Negoiță, audiat în dosarul lui Dragnea: „Eu pe acele doamne dacă le văd, nu le mai cunosc. Am aflat că una dintre ele a fost angajată la mine”

Publicat: 15 02. 2018, 09:55
Actualizat: 26 03. 2019, 04:50

„Eu pe cele doamne dacă le văd, nu le mai cunosc. Am aflat, și de aia sunt aici, că una dintre cele două persoane a fost angajată la mine la cabinet când am fost parlamentar de Teleorman”, a declarat Robert Negoiță.

Edilul a confirmat că persoana respectivă i-a fost recomandată de partid, menționând că nu a știut că era angajată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

„Atunci, domnișoara, cred că era domnișoară atunci, mi-a fost recomandată de la partid de la Turnu Măgurele, pentru biroul meu de parlamentar. Și a fost plătită din suma forfetară de la biroul parlamentar. Își făcea treaba, nu am nimic de reclamat”, a completat edilul Sectorului 3.

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Și fost soție a liderului PSD este judecată în această cauză.

În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.

La termenul de joi ar urma să fie audiați ultimii șase martori.