Rodica Nassar, despre modificări pe care le va face PSD la statut: Este stabilită o normă de reprezentare

Redactor:
Politic
Rodica Nassar, despre modificări pe care le va face PSD la statut: Este stabilită o normă de reprezentare
Social democrații reuniți în ședința Cex vor decide asupra modificărilor ce trebuie făcute asupra statutului, unul dintre articolele schimbate fiind cel care face referire la alegerea președintelui formațiunii, a anunțat Rodica Nassar, secretar general PSD.

„Sunt articole care trebuie schimbate. E vorba despre alegerea președintelui. Modificăm articolul care prevede că președintele e ales cu totalitatea membrilor și la fel la candidatul pentru rezidențiale. Este stabilită o normă de reprezentare pentru fiecare organnizație”, a declarat Rodica Nassar,secretar general PSD.

„Congresul ar fi trebuit să îl facem pentru modificarea statului și prezidențiale. și pornind de la alegeri democrative la organizații locale, dar lucrurile astea durează, și țin de un anumit calendar, trebuie să redeschidem porțile partidului. Nu avem timpul pentru a ne clarifica viziunea”, a spus și Gabriel Zetea, PSD Maramureș.

Comitetul Executiv al PSD se reunește, joi, iar subiectul principal de discuție vor fi pregătirile pentru Congresul din 29 iunie care va avea loc la Sala Palatului și la care sunt așteptați să participe între 3.000 și 4.000 de delegați.

Un subiect care este posibil să fie abordat de social-democrați, în CEx joi la Parlament, este cel al normei de reprezentare pe fiecare județ la Congresul de la finalul lunii iunie și modul de înscriere a candidaturilor. PSD caută o soluție pentru ca cei care vor candideze și sunt membri cunoscuți de partid să poată intra în competiția internă pentru funcții de conducere, au adăugat sursele menționate.

Prin urmare, PSD vrea să elimine riscul de a avea foarte mulți candidați, pentru a îi scoate din calcul „pe cei care vin pentru circ”, au precizat surse din partid.

Astfel, în ceea ce privește ponderea de reprezentare a delegațiilor, este posibil să fie luate în calcul rezultatele la alegerile europarlamentare, însă și mărimea județelor. De exemplu, într-o filială PSD care a obținut un scor bun la alegerile pentru PEva fi luat în considerare și numărul de alegători din județul respectiv, iar numărul delegațiilor prezenți la Congres va varia în funcție de aceste două criterii.

Referitor la candidații pentru conducerea partidului, aceștia vor trebui să aibă susținerea organizației din care provin, după cum este prevăzut și în statut, au precizat sursele menționate. Pe de altă parte, în PSD nu s-a discutat despre un criteriu de integritate pe care ar trebui să îl îndeplinească social-democrații care se înscriu în competiția internă pentru funcțiile de conducere ale formațiunii.

Foto: Mediafax Foto

 

Tags:
Inchide