S-a decis câștigătorul bătăliei pentru Consiliul Național al PSD. Ce au aflat pesediștii despre Alexandru cel Mare și „infiltrați”

Publicat: 07 03. 2015, 18:45

Într-o atmosferă festivă, în fața a 1.500 de femei social-democrate și cu doar cu o zi înaintea Zilei Femeii, Rovana Plumb și-a anunțat candidatura pentru Consiliul Național al PSD. Întregul scenariu fusese pregătit împreună cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, care o susțin pe vicepreședinta PSD pentru această funcție. 

Chiar dacă a dorit să mimeze echidistanța, afirmând că nu poate spune dacă susține candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de președinte a Consiliului Național, premierul Ponta a rostit însă că: „s-ar bucura dacă ar câștiga Rovana”.

Solicitarea de a candida pentru această funcția a venit din partea europarlamentarei Viorica Dăncilă, iar răspunsul Rovanei Plumb a fost afirmativ.

Aceasta s-a urcat pe scenă împreună cu Viorica Dăncilă și a spus sălii: „Voi candida la Consiliul Național ,vreau să candidez la această funcție ca să fiu o voce puternică. Da, vreau să fac echipă cu Victor Ponta și Liviu Dragnea pentru un proiect de succes”.

Rovana Plumb le-a vorbit pesedistelor despre o legendă care îl are în centru pe Alexandru cel Mare: „Acesta strecura în timpul bătăliilor, în rândul unu și doi femei pentru a-i motiva pe bărbați să fie mai puternici”.

Liviu Dragnea a continuat și el legenda lui Alexandru cel Mare, subliniind că această pildă se aplică și în PSD, afirmând ironic: „încă mai suntem unii infiltrați în primele rânduri din partid”.

Ca să nu rămână mai prejos, Victor Ponta le-a atenționat pe femeile social-democrate care își doresc să stea în primele rânduri că „gradul de supraviețuire este foarte scăzut” și să fie pregătite pentru „săgeți și săbii”.

Miza centrală a Consiliului Național al PSD nu o reprezintă funcția de președinte, ci adoptarea noului Statut al partidului, unde ar uma să fie incluse mai multe măsuri de reformă propuse de Victor Ponta și Liviu Dragnea. Liderii din teritoriu nu sunt de acord cu aceste măsuri cum ar fi interzicerea dreptului ca un președinte de Consiliu Județean să fie simultan și președinte de organizație. Un alt punct sensibil se referă la problemele cu justiția pe care le au social-democrații și momentul când ar trebui să facă un pas în spate, în funcție de dosarul pe care îl au.