Scandal PNL – ministrul Justiției pe tema blocării alegerilor parțiale de guvernul Ponta: „Cazanciuc, demisia! Se cam face justiție de cumetrie”

Publicat: 13 08. 2015, 11:41
Actualizat: 13 08. 2015, 20:18

Scandalul PNL – ministrul Justiției a fost declanșat după ce procurorii de la Parchetul General au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Ponta pe numele căruia liberalii depuseseră o plângere penală la începutul anului din cauza blocării organizării alegerilor parțiale.

Seplecan și Zlati l-au acuzat pe procurorul general, Tiberiu Nițu, că îl protejează pe premier, deoarece acesta l-a propus pentru funcția pe care o deține. Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a intervenit și a cerut CSM să cerceteze dacă afirmațiile celor doi liberali nu au adus atingere independenței justiției.

„După Procurorul General Tiberiu Nițu, vine și ministrul Justiției Robert Cazanciuc să ne arate că Legea poate fi folosită în interes de familie. Mai întâi, Tiberiu Nițu, colegul de facultate al premierului cu dosar penal, a fost amabil să ignore trei decizii de instanță judecătorească prin care se confirmă faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parțiale locale și parlamentare și le-a blocat în mod intenționat. Mai mult, procurorul șef nu a răspuns în termenul legal, conform prevederilor legii, contestației depuse de mine. Acum vine verișorul Robert Cazanciuc să ceară Consiliului Superior al Magistraturii declanșarea de verificări pentru a se stabili dacă recentele mele declarații cu privire la modul în care și-a făcut datoria față de Lege colegul de facultate Nițu, față de vărul Ponta, aduc atingere independenței Justiției. Și cui i se adresează această cerere? Președintelui CSM, Marius Badea Tudose, fost coleg de generație cu Victor Ponta, Tiberiu Nițu și Robert Cazanciuc. Constat cam multă „amiciție” la nivel înalt în Justiție”, susține Mihai Seplecan.

Președintele CJ Cluj adaugă că „declarațiile care aduc atingere justiției în viziunea vărului-ministru” sunt cu „privire la faptul că procurorul de  caz nu poate înfrânge decizii, chiar dacă nu definitive, ale unor instanțe”.

Gândul a scris la începutul acestei săptămâni în exclusivitate că Parchetul General a clasat dosarul în care se cerea punerea sub urmărire penală a premierului Ponta sub acuzația de abuz în serviciu.