Senatorii juriști amână dosarul Microsoft, în care sunt vizați Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu

Publicat: 28 10. 2014, 11:58
Actualizat: 28 10. 2014, 13:05

Anunțul a fost făcut de Alin Tișe (PDL), membru al Comisiei juridice, care a precizat că s-a hotărât, prin vot, amânarea deciziei în comisiei în legătură cu cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu, în dosarul licențelor Microsoft.

Tișe a precizat că decizia pe ridicarea imunității celor doi doi senatori a fost amânată până în 17-18 noiembrie.

Conform sursei citate, amânarea a fost aprobată cu 6 voturi „pentru” și 5 „împotrivă”, motivarea acestei decizii fiind necesitatea solicitării unor date suplimentare de la Ministerul Justiției.

La începutul ședinței, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu au fost audiați, cu ușile închise. Senatoarea PSD a precizat că nu sunt probe împotriva sa, motiv pentru care nici nu va demisiona din Parlament.

„Nu sunt probe, asta pot să vă spun. Eu, dacă aș considera că am o vină, aș demisiona de ieri, da? Eu cred că noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovați și, ca urmare, nu trebuie să-i îngropăm de vii”, a declarat Andronescu.

La rândul său, Șerban Mihăilescu s-a arătat și el nevinovat, reluând discursul fostului ministru al Educației, adăugând, și el, că nu există probe care să-l incrimineze.

„Confirm că nu am avut niciun fel de legătură cu această treabă. Sunt două persoane foarte importante, scrie acolo. Domnul ministru care m-a urmat pe mine, iar directorul general Microsoft de atunci spune că nu a discutat niciodată cu mine vreo problemă legată de Microsoft. Eu cu Nicolae Dumitru nu am discutat niciodată despre acest lucru, nu am avut niciun fel de activitate comercială sau financiară, dar sunt prieten cu domnul Nicolae Dumitru dinainte de 1999. Nu am cerut și nu am primit de la nimeni niciun fel de ban. Elucidarea este clară. Nu ai niciun fel de treabă, doar să se înșire niște minciuni, nu este nicio probă”, a spus și Mihăilescu.

Întrebat ce instanță este cea care admite că nu sunt probe, senatorul a spus că s-a referit, cel puțin în această fază a procedurii, la comisia juridică.

„Instanța care stabilește că nu există probe, deocamdată, pe procedură, este comisia juridică. Respect procedurile legale în totalitate. Se va duce mai departe, în plen, nu depinde de problema mea”, a adăugat el.