„Singura variantă” prin care alegerile parlamentare ar putea fi anulate: Un deputat PNL a făcut anunțul

Publicat: 12 10. 2020, 17:51
Actualizat: 17 10. 2020, 01:45
Sondaj BCS: PNL și PSD, despărțite de câteva procente. PMP ar urma să intre în Parlament / Sursă FOTO: Emanuel Titus Ilieși - Mediafax Foto

Un deputat PNL a dezvăluit care ar fi „singura variantă” prin care alegerile parlamentare care urmează să aibă loc pe 6 decembrie ar putea fi anulate.

Răzvan Prișcă, deputat PNL, a declarat luni, 12 octombrie, la Antena 3, că „singura variantă” în care alegerile parlamentare de anul acesta ar putea fi amânate este declararea stării de urgență la nivel național.

Alegerile parlamentare, amânate doar într-o „singugră variantă”

„Singura variantă de amânare a alegerilor este instaurarea stării de urgență. Facem tot ce e omenește posibl să evităm acest lucru, trebuie salvată economia pentru că am fost la buza prăpastiei în primăvară”, a declarat deputatul PNL Răzvan Prișcă.

Nelu Tătaru, despre organizarea alegerilor parlamentare: „Nu avem niciun indiciu să ne spună că nu le putem organiza!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat vineri, 9 octombrie, că alegerile parlamentare care urmează să aibă loc în decembrie vor putea fi organizate deoarece nu ar exista în prezent vreun indiciu care să arate contrariul. Nelu Tătaru a participat la o ședință organizată la Inspectoratul Național de Sănătate Publică, la care a fost prezent și președintele României, Klaus Iohannis.

„Nu avem niciun indiciu în acest moment să ne spuna că nu putem organiza alegeri parlamentare”, a declarat ministrul Sănătății.

Astfel, alegerile parlamentare ar urma să aibă loc pe 6 decembrie 2020.

În contextul pandemiei de coronavirus, mai multe țări europene au cerut României la mijlocul lunii septembrie să nu organizeze alegeri parlamentare pe teritoriul lor și dau peste cap calendarul Guvernului, potrivit căruia în 6 decembrie ar urma să aibă loc scrutinul.

Este vorba de Marea Britanie, Italia și Spania, dar vor urma, cu siguranță și altele, scrie antena3.ro. Acestea nu vor ca românii stabiliți acolo să voteze fizic, ci doar prin corespondență. Din păcate, această formă de exercitare a votului nu este pe placul românilor din Diaspora. Circa 30.000 de români au votat la alegerile prezidențiale din 2019.