Tăriceanu ridiculizează dezbaterea Legilor justiției în Parlamentul European: A fost un concurs de epitete, o campanie de fake-news a opoziției

Tăriceanu ridiculizează dezbaterea Legilor justiției în Parlamentul European: A fost un concurs de epitete, o campanie de fake-news a opoziției
Publicat: 09/02/2018, 16:45

„În cadrul dezbaterii de miercuri din Parlamentul European cu privire reforma justiției, am asistat la un concurs de epitete și atacuri aruncate de către europarlamentari români împotriva adversarilor politici. S-au invocat protestele unei minorități dezinformate – mulți dintre reprezentanții acesteia, așa cum recunoștea inclusiv președintele PNL într-un recent interviu, aduși de opoziție în stradă – pentru a clama încălcarea democrației în România. Acești politicieni fără coloană vertebrală au făcut mult rău României în ultimii ani, prin campanii de dezinformare și manipulări la Bruxelles”, a scris Tăriceanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Liderul Senatului consideră că ar fi greu de imaginat ca un lider al Partidului Democrat din Statele Unite în vizită la Bruxelles să afirme despre criticile pe care președintele Donald Trump le-a adus Departamentului de Justiție din SUA, săptămâna trecută, că reprezintă o încălcare fără precedent a principiilor statului de drept.

„Ar fi de neînchipuit ca același lider să catalogheze protestele de stradă împotriva președintelui Trump, ca manifestări ale voinței populare și ca argument pentru a respinge rezultatele votului. Există o regulă de aur pe care reprezentanții oricărui stat puternic din lume o respectă: nu exporți bătălia politică internă și nu îți ponegrești țara pentru un iluzoriu câștig. Nu același lucru se poate spune despre europarlamentarii români care reprezintă partidele de opoziție”, a adăugat Tăriceanu.

Totodată, acesta a ținut să-I felicite pe europarlamentarii ALDE și PSD pentru abordarea pe care au auvt-o în cadrul dezbaterii.

„Cred, însă, că există încă speranță și vreau să îi felicit pe europarlamentarii ALDE: Norica Nicolai, Mircea Diaconu și Renate Weber, dar și pe europarlamentarii PSD, pentru modul în care au susținut interesele României la Bruxelles și pentru modalitatea demnă în care au răspuns, miercuri, cu mult calm și cu argumente precise la injuriile politicienilor pe care opoziția din România i-a trimis în PE. Vă invit să urmăriți aici dezbaterea de miercuri http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do… . Veți vedea o confruntare între campania de fake-news declanșată de opoziția politică din România – fără referiri la articole de lege și cu multe minciuni – și argumentația precisă și în interesul României a reprezentanților ALDE și PSD”, a precizat Tăriceanu.

Liderul Senatului a reamintit că, de-a lungul timpului, a avut conflicte cu adversari politici.

„Niciodată nu le-am exportat, însă, în relația cu partenerii externi și niciodată nu mi-am criticat țara în afară, așa cum face acum opoziția acum, sperând că poate să întoarcă rezultatul votului exprimat democratic în 2016, de milioane de români”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase