Traian Băsescu: „Nu știu dacă România o să reziste până pe 31 august”

Publicat: 05 08. 2012, 20:27
Actualizat: 06 08. 2012, 12:57

Președintele suspendat s-a declarat îngrijorat de viitorul României în următoare 26 de zile, timpul rămas până când Curtea Constituțională va relua discuțiile despre validarea sau invalidarea referendumului. Traian Băsescu a explicat că deprecierea leului are legătură cu faptul că țara s-a decredibilizat, cetățenii români fiind cei care vor avea de pierdut.

„Sunt 26 de zile cu moneda națională în depreciere, cu pensiile amărâților ăstora de pensionari, cu ratele cetățenilor. România este într-un risc major și vreau să fiu împăcat că am spus-o. 31 august poate fi prea târziu. Guvernul nu trebuie să mai mistifice legea, guvernul s-a pus într-o situație penibilă față de toată lumea. Fac un apel la ei să respecte Constituția. Sunt îngrijorat de cum va arata România pe 31 august. Am intrat într-o cursă contra cronometru în prăbușirea țării. Peste 4 milioane de cetățeni care au datorii la bănci și deprecierea leului îi afectează profund. Nu știu dacă România rezistă până pe 31 august. Fac un apel la CCR, apel la responsabilitate, nu vreau să-mi imaginez unde va ajunge credibilitatea României pe piețele financiare internaționale dacă se va continua acest proces”, a declarat președintele suspendat.

Mai mult, Băsescu a schițat și „proiectul” USL, afirmând că este drumul lor la care nu mai pot renunța. „Ce mă întristează este că Ponta și Antonescu știu ce greșeli și ce abuzuri au făcut, sunt la un drum de la care nu mai pot da înapoi. Ori îndepărtează președintele ales și alungă România într-o izolare profundă, ori pleacă și nu e bine pentru ei”, a mai spus Băsescu.