VIDEO | După întâlnirea cu Marcel Ciolacu, vicepreședintele Lockheed Martin vine în România / Se constituie centrul de mentenanță F16

Publicat: 08/12/2023, 15:20
Actualizat: 08/12/2023, 15:21

Ministrul Economiei Radu Oprea a anunțat, vineri, o vizită în România a reprezentanților Lockheed Martin, care survine întrevederii premierului cu aceștia, din Statele Unite.

Lockheed Martin va începe demersurile de constituire a unui centru regional de mentenanță în România pentru ceea ce produce compania. Reprezentanții Lockheed Martin vor veni în luna ianuarie în țara noastră și vor merge la Cluj și la București.

Va fi și la București pentru a începe împreună demersurile de constituire a acestui centru regional de mentenanță pentru ceea ce produce Lockheed Martin, nu vorbim doar de F-16, ci și multe alte produse și echipamente al companiei, care sunt deja prezente în companiile private din industria de apărare, a precizat Radu Oprea.

Se va semna un memorandum și se va construi un plan de acțiune cu detalii clare pentru ambele părți, a mai transmis ministrul Economiei.

Va veni pe trei în a treia săptămână din ianuarie, în ideea de a construi un plan de acțiune foarte clar, cu termene, cu responsabilități pentru fiecare dintre părți, astfel încât acest demers să fie făcut într-un timp cât mai scurt. Ați văzut cât de repede s-au întâmplat lucrurile cu centrul de pregătire a piloților pentru el 16.

Reamintim că premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, în prima parte a vizitei sale de lucru în Statele Unite cu reprezentanții Lockheed Martin, unde a discutat despre joint-venture în România, care să asigure mentenanța și reparațiile capitale la avioanele F-16

Ştim cu toţii programul de training al piloţilor, în primul rând români şi ucraineni, împreună cu Olanda şi cu compania Lockheed Martin şi a fost normal că am avut vizită azi de dimineaţă şi discuţii, pentru că totul s-a rezolvat, cred că şi datorită domnului Ministru al Apărării Angel Tîlvăr, foarte repede. Demersul a durat câteva luni şi deja este operaţional acest program. Am discutat mentenanţele la F16 şi reparaţiile capitale să se facă în România. Deja există o colaborare pe mentenanţă, dar dorim să lărgim aria de interes, a declarat Marcel Ciolacu, în Statele Unite.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu: Așteptăm decizia SUA pentru achiziția de F16 / Am discutat ca mentenanțele să se facă pe teritoriul României

MApN a semnat contractul de achiziție pentru 32 avioane F-16 din Norvegia. Când vor fi livrate primele aeronave de luptă și care este valoarea contractului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Zodia care renaște în martie 2024. Nativii vor avea parte de schimbări radicale în plan...
FOTO. Andreea Bălan, imagini interzise cardiacilor! S-a pozat într-un costum de baie care a lăsat...
Coşmarul unui cuplu spaniol care călătorea în India. Soţia a fost violată în grup, iar...
Veste cruntă despre fiul lui Mădălin Ionescu! Medicii, șocați
Un patron din România a introdus săptâmâna de lucru de 4 zile din septembrie. Ce...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poliția Română montează RADARE unde șoferii se așteptă mai puțin
De ce boală suferă Putin? Un fost spion britanic a făcut dezvăluiri șocante
„A venit momentul să-mi iau rămas bun”. După „Fetița Zurli”, încă doi membri își anunță...
Boloş: Nu este vorba de o taxă nouă pe concedii medicale, ci de o eliminare...
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Vila are 2 etaje,...
TRUCUL simplu prin care VIAȚA TA va fi mai bună pe zi ce trece
MAGAZINELE din România care tocmai S-AU ÎNCHIS! Extrem de mulți români cumpărau de aici
O nouă obligație pe șoferi. Intră în vigoare din iulie
Când începe noul sezon Chefi la cuțite. Premiera show-ului de la Antena 1 aduce surprize...
BANCUL ZILEI. Bulă: Chelner, de ce nu mi-ai umplut ceașca până la semn cu ţuică...
Pericol pentru o cincime dintre speciile de pești din cel mai lung fluviu din Asia...