VIDEO | Nicolae Ciucă despre „mandatul pus pe masă”: Marcel Ciolacu, pe care îl cunosc eu, nu cedează la un astfel de moment

Publicat: 08/08/2023, 19:11
Actualizat: 08/08/2023, 19:14

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, că nu s-a pus problema ca partidul său să nu-și asume măsurile, pe care Guvernul intenționează să le ia. Ciucă îi răspunde, astfel, premierului, care a declarat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că își pune „mandatul pe masă și mergem la alegeri, dacă PNL nu înțelege miza momentului și că în joc e destinul nostru”.

A fost o zi încărcată cu întâlniri la nivel înalt între PSD și PNL. După o vizită rară în istoria recentă, a unui lider social-democrat la sediul PNL, Nicolae Ciucă a mers la sediul Guvernului, unde au vorbit, aproape trei ore cu Marcel Ciolacu, pe tema ordonanțelor de urgență aflate în pregătire și despre legea pensiilor speciale.

Premierul va avea, la rândul său, o discuție cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu, și cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pe tema punerii în acord a reformei pensiilor de serviciu cu deciziile CCR.

După discuțiile de la Guvern, Nicolae Ciucă a declarat, de la sediul PNL, că noile măsuri nu vor duce la creșteri de taxe și impozite. 

Am discutat şi cu premierul şi noi în interiorul partidului şi am convenit  să facem în aşa fel încât să nu creştem taxele. Nu dorim şi nu se va întâmpla ca, prin măsurile pe care le vom lua, să existe creştere de impozit, de TVA sau scăderea veniturilor cetăţenilor.

Șeful PNL a ținut să sublinieze că nu s-a schimbat absolut nimic în ceea ce privește principiile enunțate, deocamdată la nivel de intenție, de Guvern, în ceea ce privește taxele și impozitele. Ceva s-a schimbat, totuși, și anume detaliile tehnice pe care trebuie să le pună în „pătrățica” lor.

Nu s-a schimbat absolut nimic de decât elementele, detaliile tehnice pe care le primim de la interlocutori, care se așează fiecare acolo, în pătrățica sa, astfel încât să avem o decizie foarte bună.

Președintele PNL nu a fost clar în privința „detaliilor tehnice” modificate, dar a spus că sunt „ajustări fiscale, având în vedere că trebuie acoperită această gaură la buget”. 

Ciucă: „Mai zăbovim oleacă”

Președintele PNL a spus că mai durează până va fi gata tot pachetul de ordonanțe, pentru că, încă sunt în discuții cu societatea civilă și cu mediul de business.

Sunt discuții foarte importante, în opinia fostului premier întrucât aduc informații necesare în redactarea actelor normative.

Apreciez, încă o dată, că dialogul şi consultările, atât cu mediul de afaceri, cât şi cu societatea civilă, pe măsurile pe care Guvernul urmează să le ia sunt foarte binevenite şi, chiar dacă mai zăbovim oleacă în timp, este important să avem aceste discuţii. Inclusiv la nivel politic. Pentru că, pe baza acestor discuţii şi informaţii pe care le primim de la cei cu care discutăm, putem să consolidăm o decizie mai bună.

Soluțiile vin de la specialiști, spune Ciucă, fără a aminti cine sunt aceștia. Ei vor explica, iar politicienii vor decide, transmite fostul premier.

Este nevoie de o soluție tehnică și, în momentul în care vom avea toate detaliile despre fiecare sector în parte, sunt convins că specialiștii vor veni și vor explica și noi vom decide pe măsura respectivă, în baza acestor date și soluții.

Ciucă despre „mandatul pe masă” al lui Ciolacu: Nu se pune problema

Președintele PNL a fost întrebat dacă premierul a discutat cu „mandatul pe masă”, la întâlnirea de la Guvern. Ciucă a răspuns că nu se pune problema și a explicat atmosfera din PNL.

Nu se pune problema. Nu s-a pus niciodată problema că PNL să nu îşi asume aceste măsuri. Şi în momentul de faţă, dincolo de principiile pe care noi le-am discutat şi le-am prezentat de fiecare dată, nu s-a schimbat absolut nimic.

Nici „întoarcerea la popor” invocată de premierul Marcel Ciolacu, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de luni, nu intră în calculul lui Ciucă. Nu s-au străduit PNL și PSD să țină stabilitatea timp de doi ani, pentru ca acum să renunțe la ea, a explicat șeful Senatului.

Păi, ne-am străduit atât de mult timp, din 2021 până astăzi, să asigurăm stabilitate, să asigurăm trecerea țării prin toate aceste momente dificile pe care le-am trăit cu toții, ca acum, la un moment dat, când este nevoie mai mult ca oricând de stabilitate politică și de stabilitate economică să discutăm de astfel de chestiuni.

Nicolae Ciucă îi acordă circumstanțe premierului Marcel Ciolacu. „Poate s-a grăbit”, când a făcut afirmația că PSD se va întoarce la popor.

Acuma, vedeți dvs. fiecare dintre noi … poate s-a grăbit, poate a fost o chestiune pe care a văzut-o din alt punct de vedere, dar eu sunt convins că premierul Marcel Ciolacu, așa cum îl cunosc eu, nu cedează la un astfel de moment

Reamintim că premierul Ciolacu a scris, marti, pe contul de socializare că ar fi o greșeală să nu luăm anumite măsuri, în acest moment, când trebuie luate, mai ales în zona bugetară.

Dacă nu se înțeleg aceste lucruri eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români, fiindcă românii au întotdeauna dreptate!

Foto: Alexandra Pandrea/Gândul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii