Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al partidului NOI

Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al partidului NOI
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 12/04/2022, 22:51

Fostul premier Viorica Dăncilă a fost aleasă marți în funcția de președinte al partidului „Națiune Oameni Împreună – NOI”.

Ea a fost desemnată președinte cu 247 de voturi „pentru” din cele 251 de voturi valabil exprimate în cadrul primului congres al formațiunii, informează Agerpres.

Viorica Dăncilă a spus, în discursul său rostit în cadrul congresului formațiunii, că a decis să revină în politică pentru a crea consens la nivel social, dar și pentru a încerca să înlocuiască interesele personale și interesele de partid cu interesul național.

„Nu am ales să vin în politică pentru a crea sau a întreţine divergenţe cu cineva sau pentru a ataca alte formaţiuni politice. (…) Am revenit în politică pentru a crea consens, o politică în care interesul personal şi cel de partid să fie înlocuit cu interesul naţional. (…) Pentru mine, toate realizările din perioada în care am fost premierul României au reprezentat îndeplinirea unei datorii de onoare pentru poporul român.

Admit că nu a fost totul perfect, însă au fost foarte multe lucruri bune pentru România şi pentru români. Îmi exprim în continuare credinţa că fiecare trebuie să fie judecat în funcţie de moştenirea reală pe care a lăsat-o la final de mandat, nu în funcţie de percepţiile induse şi întreţinute artificial de anumite medii viciate de interese obscure. Am convingerea că revenirea mea în politică îmi va atrage multe critici, însă, ca un om care iubeşte ţara, ca un bun român, nu pot sta departe când văd că lucrurile nu merg bine”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: Economia României se află într-un stadiu periculos

Totodată, fostul premier a criticat modul în care autoritățile gestionează în prezent economia României. Potrivit acesteia, cele mai multe sectoare economice au mari probleme, datoria externă a crescut foarte mult, iar modul în care autoritățile au cheltuit banii împrumutați nu este prezentat în mod transparent.

„Inflaţia este foarte mare, rata şomajului a ajuns de la 3% în timpul mandatului meu la 10%. Foarte multe firme nu supravieţuiesc condiţiilor extrem de dure şi ajung în faliment. Comunităţile locale au din ce în ce mai puţine fonduri pentru investiţii, pentru funcţionarea de zi cu zi. Avem cele mai mari preţuri la energie din Europa. (…) Ne confruntăm cu foamete, frig, sărăcie, suportabilitatea populaţiei a ajuns la un nivel de vârf, iar din partea Guvernului primim doar scuze şi acuze”, a mai spus Dăncilă.