Viorica Dăncilă a demisionat de la BNR înainte de se înscrie într-un nou partid. Cum s-a încheiat contractul

Viorica Dăncilă a demisionat de la BNR înainte de se înscrie într-un nou partid. Cum s-a încheiat contractul
Viorica Dăncilă / Sursa foto: Facebook
Publicat: 29/03/2022, 17:34

Viorica Dăncilă a demisionat și din postul pe care în ocupa la Banca Națională a României și o zi înainte de a se înscrie într-un nou partid, unde s-a înscris pentru că nu mai rezona cu politica actualei conduceri a Partidului Social Democrat (PSD). Ultima zi de lucru la banca centrală a fost luni.

După ce a anunțat că a demisionat din PSD, oficialii BNR au confirmat că Viorica Dăncilă a plecat și de la banca centrală.

Fostul premier și lider social-democrat, ea a anunțat că a demisionat din PSD, după 26 de ani de când era membru, și s-a înscris, marți, în Partidul Națiune Oameni Împreună (NOI).

Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia”, a scris Viorica Dăncilă, marți, pe contul de Facebook.

PSD este condus de Marcel Ciolacu, interimar din noiembrie 2019 și ales oficial în funcție în august 2020.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă a demisionat de la BNR, ultima zi de lucru fiind luni.

Contractul acesteia, încheiat la începutul anului trecut, a fost desfăcut cu acordul părților.

Traseul politic

Viorica Dăncilă, fost președinte al PSD după epoca Liviu Dragnea, anterior europarlamentar, a fost demisă de la conducerea Guvernului, prin moțiune de cenzură, în octombrie 2019, când a urmat Guvernul Ludovic Orban.

Ea s-a născut la 16 decembrie 1963 în Rosiorii de Vede si a devenit membru al Partidului Social Democrat în anul 1996, în organizația PSD Teleorman, condusă ani la rând de Liviu Dragnea.

Fostul premier a candidat din partea PSD pentru funcția de președinte al României, fiind învinsă în turul al doilea de Klaus Iohannis.

În 2019, când era prim-ministru şi preşedintele PSD, Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al BNR. Conform anunțului făcut în mai 2021, de Adrian Vasilescu, consilier în cadrul BNR, Viorica Dăncilă era consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro – Departamentul Economie Verde, potrivit ZF.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult