Dughin, CIA și demonii lui Gülen

Publicat: 24 07. 2016, 21:43

Întrebat de CNN Türk cum a putut imamul Gülen să controleze un număr atât de mare de oameni, primarul Gökçek a răspuns fără să clipească: „Poate o să vi se pară amuzant, dar o face printr-o metodă ciudată. O face prin chestiile din trei litere (…). El subjugă oameni cu chestiile din trei litere”.

Ce sunt „chestiile din trei litere” pe care edilul Ankarei se ferește ca de Necuratul să le pronunțe? „Cin” – djinni, cum le zic arabii – drăcușori, demoni îmbîrligători. „E de notorietate că o mulțime de oameni au fost luați în scalvie, în vremurile de demult, și apoi salvați. El (Gülen, n.m.) are abilitatea să facă asta. Oamenii au fost vrăjiți, iar apoi subjugați”.

E dreptul primarului Gökçek să-și explice lucrurile cum poate, să vadă demoni mișunând. Vorba vine să vadă, fiindcă, pe cât sunt de mincionoși, ipocriți și intriganți, pe atât sunt de imateriali.

Foarte concretă a fost însă prezența în biroul primarului Ankarei, în noaptea puciului, a tenebrosului Aleksandr Dughin, cel considerat consilier spiritual al președintelui Putin.

Dughin, geopoliticianul și filosoful rus care crede că Rusia și Turcia sunt amenințate de un dușman comun, a povestit, la câteva zile după, întâlnirea:

„Ibrahim Melih Gökçek, o personalitate foarte apropiată președintelui ErdoÄŸan, mi-a spus în timpul convorbirilor noastre despre un stat paralel – paralel devlet, în turcă – pe care secta lui Fethullah Gülen a reușit să îl instaleze în Turcia. Această sectă are sediul în Statele Unite, în Pennsylvania, de unde gestionează o rețea dezvoltată de agenți de influență care a penetrat societatea turcă. Melih Gökçek mi-a mărturisit că nu și-a dat seama imediat de acest lucru, dar că i-a devenit mai târziu clar că structurile manageriate de CIA au operat sub masca programelor umanitare și de caritate”.

Dar asta nu e tot. Dughin adaugă faptul că primarul i-ar fi dezvăluit, sub rezerva confidențialității, că tot Gülen a stat în spatele doborârii avionului rus, în noiembrie 2015: „Obiectivul Statelor Unite a fost de a complica relația Ankarei cu Moscova, în momentul în care ambele ajunseseră la o înțelegere. Avionul doborât și moartea pilotului au fost instrumentele unei intrigi geopolitice (…) S-au format astfel două tabere: una alcătuită din kemaliști patrioți, care doreau restaurarea urgentă a relațiilor cu Rusia, presându-l pe ErdoÄŸan să prezinte scuze, iar cealaltă, alcătuită din secta Gülen și alte structuri proamericane, care, dimpotrivă, au făcut tot ce au putut ca să împiedice asta”.

Iată de unde vine zvonul, fluturat și prin media noastră, conform căruia motivul loviturii de stat ar fi fost că o parte a Armatei a dezaprobat iertăciunile Președintelui.

Farmecul Orientului e că împachetează fabulos orice salvă de tun și îmbracă securea călăului în grele falduri epice.