Plici!

Plici!
Publicat: 23/04/2012, 19:38
Actualizat: 23/04/2012, 19:43

Cine nu votează nu contează, ieși la vot, exercită-ți dreptul fundamental, ai puterea să schimbi lucrurile. Am pe dracu’. Ca să schimb trebuie să am de unde alege. De ce aș schimba tusea cu junghiul?

Partidele fac nominalizări pentru Primăria Capitalei la mișto iar alegătorii ar trebui să fie responsabili și să se ducă la vot. De când în relația ales-alegător doar ultimul trebuie să fie responsabil? Primul are nu doar dreptul, ci și obligația să fie iresponsabil, mincinos, ticălos, prost sau penal de-a dreptul.

Ce dovadă mai bună a falimentului clasei politice din România când cele două blocuri politice, USL și PDL, într-un dispreț suveran față de poate cea mai importantă funcție din administrația țării, nu sunt în stare să găsească printre sutele de mii de membri vreun candidat mai breaz decât doi gargaragii învederați, Sorin Oprescu și Silviu Prigoană?! Din lenea minții, PSD și PNL pur și simplu nu s-au mai sinchisit să-și caute un candidat propriu, bazându-se pe faptul că independentul Oprescu este, în fond, independentul lor. PDL, sub Elena Udrea, pur și simplu atâta minte are.

PDL l-a scos pe Cristian Preda din partid la fel cum l-a băgat: ca pe un corp străin. Decizia de a-l da afară este una corectă: nu te apuci să susții un alt candidat pentru că al tău nu corespunde pretențiilor tale intelectuale. Dacă dorea să o facă, dl. Preda își dădea cinstit demisia, nu aștepta să fie dat afară. Oricum, PDL nu duce lipsă de intelectuali, ne-a asigurat dl. Boc. Poate acum, eliberat de constrângerile de partid, dl. Preda ne va spune dacă a trăit aceeași juisare spirituală ca dl. Baconschi stând tâmplă fierbinte lângă tâmpla intelectuală a Elenei Udrea sau dacă a avut un sentiment acut de rușine.

În cursa pentru București s-a înscris și un Don Quijote. Nicușor Dan nu este doar candidatul lui Cristian Preda, ci și al lui Andrei Pleșu. Nu știu dacă dl. Pleșu l-a văzut recent pe dl. Dan la OTV, intervievat de un reporter frenetic pe tema „ciocoilor”, dar cert este că acest domn este cât se poate de departe de modelul de candidat „al poporului”. Nicușor Dan încearcă să vorbească pe limba oamenilor subțiri, care rezonează atunci când le spui despre orașul caselor boierești și al străzilor de altădată. De aceea, dl. Dan reușește performanța de a fi un personaj total atipic în peisajul electoral bucureștean din ultimii 20 de ani. Aproape necunoscut și mult prea serios pentru un public miștocar, acest candidat este cotat cu zero șanse să ajungă primar. Candidatura sa, care pare mai degrabă un recensământ al intelectualilor din București, are totuși darul să ridice în campanie o problemă străină de toți ceilalți competitori: distrugerea sistematică a clădirilor de patrimoniu din Capitală. Dl. Dan nu va ajunge la Primărie, dar poate ajunge în Consiliul General al Municipiului București, locul mafiilor imobiliare prin excelență. Locuitorii Capitalei au nevoie din când în când de câte un nebun care să se lupte cu morile de vânt în CGMB.

Credeți că la Generală e alegerea grea? Să vedeți la sectoare. De pildă, locuitorii din cartierul meu îl așteaptă cu sufletul deschis pe primarul de sector în același parc în care ne-am întâlnit acum patru ani. E drept, suntem mai înghesuiți acum, pentru că jumătate din parc i s-a dat între timp unui șmecher.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...