Soldat rus, capturat de ucraineni: „Ruşii sunt vinovaţi. Bebelușii sunt uciși”

Publicat: 05/03/2022, 16:26

Un soldat rus aflat în Ucraina îşi roagă familia rămasă în Rusia să creadă în manipulările Moscovei, spunând că trupele ruseşti sunt vinovate pentru moartea mai multor copii din Ucraina.

Bărbatul, soldat în armata rusă, capturat de forțele ucrainene, a îndemnat oamenii să nu aibă încredere în ceea ce aud la televiziunea rusă, deoarece susține că reprezentanţii de la Kremlin sunt dor nişte oameni care „spală creierul”.

Într-o înregistrare video, care a fost distribuit pe Facebook de către Serviciul de Securitate al Ucrainei, soldatul susține că trupele ruse ucid civili și bebeluși în Ucraina. „Ceea ce se întâmplă aici în Ucraina este vina Rusiei. Nici a Ucrainei, nici a altcuiva. Ei, ruşii, ucid oameni civili. Bebelușii sunt şi ei uciși”, spune el, potrivit Daily Mail.

Soldatul al cărui nume nu este cunoscut, insistă că, deși este un „captiv al ucrainenilor” şi le transmite celor din familie că nu au de ce să îşi facă griji. El susține că guvernul rus „spălă creierul” cetățenilor săi și a spus că nu este adevărat că ucrainenii sunt „un popor rău”, deoarece a descris trupele ruse drept „carne de tun”.

Bărbatul spune că aproximativ 8.000 până la 10.000 de soldați au fost uciși de la începutul invaziei, o afirmație contestată de Moscova, care a publicat pentru prima dată cifre despre militarii morţi, miercuri dimineaţă. „Noi suntem agresorul, noi suntem distrugătorii. Deci, după cum se spune, noi suntem carnea de tun’, spune el.