Vlad Ciurea spune care este ALIMENTUL pe care femeile trebuie să-l mănânce zilnic. Mai ales cele cu vârsta de peste 50 de ani

Publicat: 27 01. 2024, 11:09
Actualizat: 27 01. 2024, 12:01
Medicul Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea spune care este alimentul pe care femeile trebuie să-l mănânce zilnic. Este recomandat mai ales în cazul celor cu vârsta de peste 50 de ani.

Potrivit medicului, în cazul femeilor trecute de 50 de ani, meniul trebuie să cuprindă anumite alimente care ajută la menținerea sănătății organismului.

Alimentație sănătoasă

Super-alimentul pe care femeile trebuie să-l mănânce zilnic

Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor care au trecut de 50 de ani să introducă în alimentația zilnică ovăzul. Acesta este atât de benefic pentru un organism sănătos, încât se pot consuma chiar și 6 porții, în fiecare zi.

Conform Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN), se recomandă să consumați 6 sau mai multe porții de ovăz pe zi. Ovăzul este o comoară nutrițională de primă clasă datorită fibrelor abundente, aportului de vitamine din complexul B și a bogăției lor în minerale esențiale precum fier și magneziu.

Cu toate acestea, caracteristica lui cea mai notabilă este capacitatea sa de a reduce nivelul colesterolului și de a contribui la bunăstarea cardiovasculară.

Vlad Ciurea: „Nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară”

„Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn – suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, spune medicul Vlad Ciurea despre cerealele integrale.

Mai mult decât atât, ovăzul conține proteine ​​esențiale, grăsimi sănătoase precum acizii grași omega-3 și omega-6, precum și o varietate de vitamine (B1, B5, B6, acid folic), minerale (magneziu, fosfor, mangan, fier, zinc), antioxidanți, acid avenalic și fitochimice. Toate aceste componente colaborează la protecția celulară și la reglarea hormonală. În timp ce, fitosterolii prezenți în ovăz contribuie la sănătatea cardiovasculară prin reducerea absorbției colesterolului în intestin.

Vă recomandăm să citiți și: