Atenție, vine IARNA! Cum să-ți menții CĂLDURA CORPULUI în zilele geroase

Publicat: 16 11. 2018, 15:52

Mai mulți specialiști în fizioterapie, cardiologi, psihologi, chiropracticieni și nutriționiști au contribuit la realizarea unui mic îndrumar pentru sezonul rece.

Iată o listă cu sfaturi pentru menținerea căldurii corpului în zilele geroase:

Păstrați temperatura constantă în casă

Medicii recomandă păstrarea unei temperaturi constante în interior, iar nu supraîncălzirea camerelor pe timp de iarnă, pentru evitarea sindromului lui Raynaud, ce determină contractarea bruscă a vaselor de sânge și răcirea acută a membrelor, când se face trecerea bruscă de la frig la cald.

Beți ceai și cafea fără cofeină

Pe timp de iarnă se recomandă băuturile decofeinizate, deoarece cofeina determină pierderea căldurii corporale. Alternativa este să se consume băuturi fără cofeină, cum ar fi ceaiurile din plante și ceaiul de ghimbir, care are proprietăți naturale de încălzire, recomandă nutriționiștii.

Nu țineți mâinile în buzunare

Pe timp de iarnă, oamenii au tendința de a merge cu mâinile în buzunare și cu corpul aplecat în față. Cu toate acestea, mâinile nu trebuie ținute în buzunare, ci pe lângă corp, legănatul acestora în timpul mersului intensificând activitatea musculară.

Nu purtați căciuli de lână

O căciulă din lână permite pierderea mai rapidă a căldurii decât căciulile din alte materiale, cum ar fi moltonul moale, care poate reține mai bine căldura. De asemenea, o căciulă trebuie să acopere foarte bine și urechile, care pierd foarte ușor căldura. De asemenea, obișnuiește-te să porți mănuși (până la 30% din căldura corpului se pierde prin extremități), fular, care ajută atât la menținerea căldurii gâtului, cât și la diminuarea efectului de horn (căldura corporală iese din haine pe la gât, dacă nu o izolezi cu o eșarfă, cu un pulover pe gât sau cu un fular) și șosete groase (cele de lână sunt mult mai bune decât cele de bumbac).

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Hepta