Bere cu arome de fructe? Ce conține această băutură

Publicat: 10 07. 2014, 15:15
Actualizat: 29 07. 2014, 17:17

„Rețeta originală a unui radler presupune un amestec între bere și limonadă. Retetele mai noi pot sa contina si alte ingrediente, inclusiv arome diferite de cea de lamaie, cum ar fi cea de grapefruit. Toate ingredientele sunt obligatoriu figurate pe eticheta produsului, in asa fel incat cei interesati sa fie informati  corespunzator asupra  compozitiei berii consumate”, a declarat pentru gândul dr. Corina Zugravu, medic nutriționist și președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Medicul precizează că, din punct de vedere caloric, o bere cu arome de fructe are aceeași densitate calorică precum una fără. „Dacă în berea obișnuită caloriile vin din alcool și din carbohidrații orzului din care a fost fabricată berea, în berile cu arome de fructe, de regulă mai sărace în alcool, caloriile vin și din zahărul pe care îl conține limonada sau sucul de fructe adăugat. Există și produse cu puține calorii,  care convin mai ales celor care sunt foarte atenți la siluetă „, a precizat dr. Zugravu.

Un avantaj al sortimentelor cu arome de fructe este că pot fi băute mai multe pahare de bere, din cauza conținutului mai redus de alcool.

Berea conține vitamine, minerale și chiar și fibre. O bere blondă de 330 de mililitri conține puțin sub un gram de fibre, iar una neagră – puțin peste un gram. Berile blonde în general conțin mai multe vitamine B. De asemnea, o bere de 330 de mililitri conține mai mult calciu, magneziu și selenium (un antioxidant esențial) decât un pahar cu vin.

Medicul menționează că un consum moderat de bere trebuie completat cu un stil de viață echilibrat și o alimentație corespunzătoare. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.