Boala ascunsă care afectează tot mai mulți copii, încă de la o vârstă fragedă

Publicat: 02 04. 2018, 14:39
Actualizat: 11 03. 2019, 04:06

Elevii din școlile primare se confruntă cu dereglările de alimentație, auto-agresiunea, atacurile de panică și chiar se gândesc la sinucidere, din cauza unor probleme de multe ori ascunse, scrie Daily Mail, care citează un studiu extrem de îngrijorător.

Profesorii avertizează că problemele psihice, agresiunea la școală și agresiunea sexuală, precum sexting-ul, au devenit „realități cotidiene” pentru mulți copii. Concret, unu din șapte cazuri medicale implică un copil de 4-7 ani și 25% se referă la copii de 7-11 ani.

Studiul realizat de sindicatul învățământului NASUWT din Marea Britanie sugerează că depresia apare la o vârstă fragedă. Într-unul din cazuri, un dascăl a descris cum un elev de opt ani și a amenințat că se va sinucide.

Alții au avertizat că rețelele sociale agravează situația copiilor – de exemplu, elevi de 11-12 ani au fost surprinși în timp ce făceau schimb de poze indecente. Chris McGovern, din cadrul Campaign for Real Education, a spus că micuții sunt „dependenți de tehnologie”.

Chris Keates, secretarul general al NASUWT, a spus că dascălii nu au experimentat niciodată un asemenea nivel de probleme în cazul copiilor.

Specialiștii au realizat un studiu în rândul a 1.359 dascăli și 96% dintre aceștia au desclarat că au văzut elevi de toate vârstele cu probleme mentale.

Dintre aceștia, 92% au spus că elevii suferă de anxietate și atacuri de panică, 80% au invocat depresia, 67% au precizat că unii elevi se auto-flagelează. De asemenea, 49% dintre profesori au spus că mulți elevi manifestă probleme de alimentație și 45% au fost martorii unor comportamentel compulsiv-obsesive.

Factorii principali care duc la asemenea comportamente sunt: problemele de familie (86%), presiunea temelor, examenelor (66%) și social media (64%).

Cele mai bune școli îi „forțează” pe copii să obțină rezultate excelente la școală, pentru a „da bine” la inspecții, dar acest lucru își pune amprenta asupra micuților.