În doar 15 ani, consumul de antibiotice la nivel global a crescut cu 65%. Adevăratul pericol din spatele acestei creșteri necontrolate

Publicat: 07 04. 2018, 10:02

Din 2000 până în 2015, au fost vândute cu 65% mai multe antibiotice la nivel global, potrivit cercetătorilor de la institutul Johns Hopkins, Universitatea Princeton și în conformitate cu datele de la Centrul de Dinamică a Bolilor din Washington, scrie Mediafax.

Cercetătorii au analizat studii din peste 76 de țări, pe o gamă de peste 100 de tipuri de antibiotice, în colaborare cu IQVIA, o companie de cercetare din domeniu sănătății, situată în Durham, Carolina de Nord.

Pentru a determina dacă indivizii iau mai multe antibiotice, cercetători au convertit datele în doze individualizate zilnice și le-au împărțit la 1.000 de oameni per țară. Rezultatul: Indivizii iau cu 39% mai multe antibiotice decât luau în 2000. Studiul a fost publicat în data de 26 martie în Jurnalul Academic Național de Știiință.

Antibioticele salvează vieți prin tratarea infecțiilor bacteriene, însă muți oficiali din sistemul public de sănătate sunt îngrijorați că medicii fac abuz în prescripții. Aceste medicamente tratează doar infecțiile bacteriene și sunt inutile în cazul virusurilor, precum cei care cauzează gripa sau infecțiile respiratorii.

Citește continuarea în Descoperă!