Patru sfaturi utile prin care scapi de stres: Iubitorii de pisici stiu deja una dintre tehnici

Publicat: 16 09. 2019, 11:04

1. Joacă-te cu animalul de companie sau urmărește filmulețe cu pisici

Dacă ai un animal de companie, acesta poate să te scoată rapid din starea neplăcută în care te afli. Uneori, printr-o singură privire. Afecțiunea de care poate da dovadă pisica sau câinele tău te poate ajuta să te calmezi. Simpla prezență a acestuia, dar mai ales interacțiunea cu el (mângâiatul, joaca) te vor ajuta să îți schimbi starea.

De asemenea, mulți dintre posesorii de animale de companie vorbesc cu patrupedul atunci când au ceva pe suflet. Și e un lucru care se întâmplă frecvent. Chiar dacă pisica sau câinele nu înțelege și nu răspunde, monologul avut cu el te poate ajuta să îți iei o greutate de pe suflet și să te simți mai bine din punct de vedere emoțional.

2. Țîne un jurnal sau discută cu un prieten

Uneori, să vorbim despre ceea ce ne preocupă ne poate ajuta, chiar dacă nu primim un răspuns ori o rezolvare. Așa că, așterne pe hârtie ceea ce te preocupă, ce te deranjează. Jurnalul te poate ajuta să iți amintești cum ai gestionat în trecut situații similare, însă te ajută și să te descarci, scriind.

Așadar, scrie în jurnal ceea ce te deranjează. Astfel, te vei mai relaxa și poate vei găsi tu însuți rezolvarea.

Dacă nu reușești de unul singur și vrei să discuți cu o persoană care poate avea o opinie, un sfat sau care măcar pare să te înțeleagă, stai de vorbă cu un prieten.

De multe ori se întâmplă ca după ce scriem sau verbalizăm să ne dăm seama că ceea ce ne afectează nu e atât de grav și, astfel, putem trece peste asta mult mai ușor și mai rapid.

3. Fă o activitate care te solicită fizic

Sportul, plimbarea, o sesiune de curățenie sau gătitul te pot ajuta să te simți mai bine și să mai scapi de stres. Excesul de adrenalină care apare atunci când iți e frică sau ești nervos se poate consuma prin efort fizic. Însă, dacă nu îți place să alergi sau să faci sport, poți opta pentru o altă activitate care necesită efort fizic, mișcare și care să îți placă.

Poate e nevoie să faci curățenie și chiar ți-ar face plăcere să îți vezi casa mai curată. Poate îți place să îți ordonezi hainele în dulap, să le calci sau să gătești. Nu e nevoie să rămâi în starea neplăcută, schimbă activitatea și registrul emoțional.

4. Citește o carte

Cărțile au darul de a ne transpune în alte lumi și de a ne îndepărta de noi și de problemele noastre. În plus, ele vin cu povești care ne solicită imaginația și ne fac să trăim situații, să simțim emoții strâns legate de acestea.

Cărțile nu ne îmbogățesc doar intelectual și spiritual, ci ne ajută să ne reglăm emoțiile și să ne simțim mai bine, scrie Experiențe Colorate.