Prevenirea bolii Alzheimer: Noi obiceiuri dovedite științific pot reduce riscul de apariție a bolii cu până la 32%

Publicat: 17 07. 2019, 12:17

În cadrul studiului au fost analizate informații obținute de la 200.000 de adulți din Marea Britanie.

Cercetătorii au determinat riscul genetic de dezvoltare a bolii, dar și stilul de viață pe care îl au aceștia și au descoperit faptul că o dietă sănătoasă, activitatea fizică, lipsa fumatului și consumul moderat de alcool (ex. un pahar de vin pe zi pentru femei) reprezentau cele mai frecvente obiceiuri sănătoase pe care oamenii le urmau și care le reduceau riscul de a dezvolta boala.

„Unii oameni cred că este inevitabil să dezvolte demență din cauza genelor. Totuși, se pare că poți reduce în mod substanțial riscul dacă ai un stil de viață sănătos”, a declarat conducătorul studiului, doctorul David Llewellyn.

Însă, în timp ce activitatea fizică și lipsa fumatului sunt niște lucruri destul de clare, ce presupune totuși o dietă sănătoasă„?

În acest studiu, o dietă sănătoasă implica consumul a cel puțin 4 grupe de mâncare asociate cu sănătatea cardio-metabolică (ex. alimentele asociate cu reducerea riscului de dezvoltare a diabetului, bolilor specifice inimii sau atacului vascular). Aceste grupe includ produse precum legume, fructe, nuci, leguminoase, pește, uleiuri sănătoase (cum ar fi uleiul de măsline și cel de avocado), iaurt și cereale integrale foarte puțin procesate. Una dintre dietele care includ tipul acesta de alimente este cea mediteraneană.

De menționat este și faptul că un alt studiu a demonstrat faptul că somnul este foarte important pentru sănătatea creierului, relatează MindBodyGreen.com.

Foto: Pixabay