Ține de FOAME, sursă de ENERGIE și bogat în COLAGEN. Beneficiile ȘORICIULUI

Publicat: 11 12. 2018, 20:11

Iată câte calorii are șoriciul de porc, ce beneficii are, dar și cine nu ar trebui să îl consume.

Beneficiile șoriciului de porc

Deși este considerat o gustare calorică, șoriciul de porc poate avea și anumite efecte benefice asupra organismului, dacă este consumat cu moderație.

Conținutul ridicat de proteine și grăsimi transformă șoriciul de porc într-o gustare perfectă între mese, deoarece ține de foame și oferă energie. Șoriciul de porc conține grăsimi nesaturate, în special acid oleic, care se regăsește și în uleiul de măsline. Aceste grăsimi sunt benefice pentru sănătatea inimii.

De asemenea, datorită cantității reduse de carbohidrați, care nu influențează în mod negativ nivelul zahărului din sânge, șoriciul de porc poate fi consumat și de persoanele care suferă de diabet.

Șoriciul de porc, fiind țesut conjunctiv, este bogat în colagen, la fel ca pielea și oasele de pui. Colagenul este o proteină care ajută la redobândirea elasticității pielii și sprijină sănătatea oaselor și a articulațiilor.

Sodiul conținut de șoriciul de porc este esențial pentru reglarea absorbției glucozei, pentru funcția cerebrală, dar și pentru prevenirea retenției de apă din organism. Atenție însă! Persoanele care au tensiunea arterială crescută trebuie să evite sau să consume cantități reduse de șorici de porc.

Citește continuarea pe CSID!

Foto: Captură