Topul motivelor pentru care nu slăbești în talie

Topul motivelor pentru care nu slăbești în talie
Publicat: 12/09/2014, 19:19
Actualizat: 06/04/2021, 14:22

Diete peste diete, tratamente corporale costisitoare și antrenamente istovitoare. Cu toate astea nu ai reușit să scapi de kilogramele în plus și nici să ai talia mult dorită. Experții în nutriție spun că că există o serie de motive pentru care acul cântarului și nici centimetrul nu arată mai puțin decât în mod normal.

● Ții dietă, dar nu ai putut renunța la gustarea de noapte. Medicii spun că momentul zilei influențează metabolismul. Astfel, în prima parte a zilei arderile sunt destul de intense, iar odată cu lăsarea serii acesta devine lent. Dacă tot nu poți renunța la gustările dulci, mănâncă-le în prima parte a zilei. Riscul să nu îți influențeze prea mult rezultatul dietei urmate este mult mai scăzut decât dacă ai mânca după ora 17. Ultima masă a zilei trebuie luată cu cel puțin patru ore înainte de a ne culca. Întotdeauna seara se va opta pentru un preparat cât mai sărac în calorii, precum un borcănel de iaurt, pește făcut la cuptor sau pe grătar sau legume ușor înăbușite.

● Faci exercițiile greșite. Atunci când vrei să slăbești cu ajutorul sportului nu este suficient să faci sport. Trebui să ai un program foarte bine stabilit din acest punct de vedere. Atunci când vrei să îți lucrezi abdomenul este recomandat să ai un program de sport ce solicită mușchii abdominali și stimulează grăsimea acumulată la nivelul burții.

● Nu ai renunțat complet la zahăr. Prăjiturile, ciocolata, cafeaua sau ceaiul îndulcit cu zahăr nu au ce să caute în meniul tău zilnic atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Elimină toate sursele de zahăr, indiferent din ce categorie alimentara fac parte și vei observa imediat diferența în măsurarea taliei.

● Mănânci prea sărat. Zahărul nu este singurul inamic al kilogramelor în plus și a grăsimii acumulate în jurul burții. Sarea joacă și ea un rol destul de important în acest sens. Acest ingredient responsabil cu gustul mâncării predispune la deformarea siluetei, în special a abdomenului, deoarece duce la acumularea grăsimii din jurul burții. În plus, apare balonarea și retenția de apă. Pentru a preveni aceste lucruri reduce semnificativ cantitatea de sare din meniul zilnic. Medicii recomandă ca în fiecare zi să nu depăși mai mult de cinci grame de sare. În realitatea, o persoană mănâncă chiar și de patru ori mai multă sare pe zi.

● Bei alcool. După program ieși cu prietenii la o bere sau seara înainte de a dormi bei un pahar de vin pe motiv că îți face bine la inimă. Atenție! Alcoolul conține 7 kilocalorii la gram. Enorm.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase