Aglomerație pe Valea Prahovei în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Unde s-au format coloane de mașini pe DN 1

Aglomerație pe Valea Prahovei în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Unde s-au format coloane de mașini pe DN 1
Aglomerație pe Valea Prahovei în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Unde s-au format coloane de mașini pe DN 1 / Sursa FOTO: gds.ro
Publicat: 30/11/2022, 14:31

Minivacanța românilor începe miercuri, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, și se termină duminică, 4 decembrie. Zilele libere acordate angajaților de la stat a adus aglomerație pe Valea Prahovei, acolo unde mii de oameni au luat cu asalt stațiunile montane.

Sunt deja cozi kilometrice formate începând de la Câmpina. La Comarnic, deja traficul este „gâtuit”, iar șoferii așteaptă zeci de minute ca să treacă mai departe în drumul spre celelalte stațiuni.

Centrul Infotrafic, sfaturi pentru șoferi

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 1 se circulă în coloană. Valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploiești – Braşov pe sensul de urcare spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităților Câmpina și Comarnic, județul Prahova, traficul se desfășoară în coloană.

În stațiuni se circulă în condiții de fluență.

Celor care-și planifică deplasările în această perioadă li se recomandă să se intereseze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă urmează să ruleze pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să ruleze cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare și să semnalizeze din timp această intenție!

„Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare şi să semnalizeze din timp această intenţie”, se mai menţionează în comunicatul Centrului Infotrafic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase