AJUTOR. Bani pentru chirie de la Primăria Capitalei. Cine ar putea beneficia de 1.500 pe lună, dacă proiectul va fi votat

Publicat: 10 07. 2020, 13:21
Actualizat: 06 04. 2021, 19:32
Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

Primăria Capitalei ar putea aproba un ajutor financiar pentru victimele violenței în familie din București. Astfel, dacă va fi aprobat acest proiect în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), de pe 15 iulie, victimele agresate în familie vor primi 1.500 de lei pe lună pentru plata chiriei.

Proiectul pe care Primăria Capitalei vrea să-l deruleze în acest an se numește „Împreună” și presupune plata unui ajutor de 1.500 de lei pentru victimele violenței în familie, pentru plata chiriei lunare.

Bani de chirie: Proiectul urmărește scoaterea victimei din mediul în care este agresată

Proiectul urmărește practic scoaterea victimei din mediul în care este agresată, și izolarea față de agresor, iar banii vor proveni din bugetul Direcției Sociale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

Victimele trebuie să depună o cerere pentru primirea acestor bani, însoțită de documente care dovedesc agresinea la punctele de lucru DGASMB, sau la adresa registratura@dgas.ro. 

Bani de chirie: Beneficiarii trebuie să demonstreze cu chitanță plata chiriei

Pe de altă parte, victimele trebuie să demonstreze cu chitanță că au folosit banii primiți pentru chirie.

Proiectul trebuie însă să treacă prin votul consilierilor municipali, în ședința lunii iulie, de pe data de 15.

A crescut numărul de cazuri de violență în familie, în pandemie

„În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe”, se arată întrf-un comunicat al Poliției Române.

Conform datelor transmise de sursa citată, în martie 2020, instanțele au emis 604 ordine de protecție, cu 11 (-1,7%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 653 de ordine de protecție provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.