Au plătit mii de lei pentru un Revelion la Sinaia de care n-au mai avut parte! „I-am dat mesaj pe WhatsApp, nu a răspuns”

Au plătit mii de lei pentru un Revelion la Sinaia de care n-au mai avut parte! „I-am dat mesaj pe WhatsApp, nu a răspuns”
Publicat: 04/01/2021, 12:30

Zeci de români au avut parte de sărbători de coșmar în decembrie. Ei au plătit mii de lei pentru un Revelion la Sinaia, însă cu câteva zile înainte să înceapă distracția și-au dat seama că nu au unde merge! Ce părea a fi o rezervare făcută ca la carte s-a dovedit, de fapt, o mare escrocherie!

Asta fiindcă pensiunile în care trebuiau să se cazeze nici măcar nu existau în realitate! Iar la telefoane nu mai răspundea nimeni!

Ionuț Rădoi, păgubit cu 2000 de lei

Printre victime se numără și Ionuț Rădoi, care a povestit la Digi 24 experiența de care a avut parte: „Nu mă aşteptam niciodată să mă ţepuiască cineva în felul ăsta! Eu am fost cel care a găsit cazarea asta, undeva la sfârşit de septembrie. A fost ideea de a-i da 2.000 de lei avans, ulterior, în decembrie să mai discutăm şi pentru restul banilor”.

Ionuț trebuia să petreacă Revelionul la Sinaia împreună cu alți 14 prieteni. A găsit pe un site de anuţuri o vilă disponibilă, a sunat la numărul de telefon și, după câteva minute de convorbire cu „proprietarul”, a fost de acord să încheie un contract şi să plătească un avans. „Nu mi s-a părut nimic dubios, mai ales că erau nişte detalii de la o firmă reală, chiar am căutat firma să mă documentez, să fie cazarea ok. Am căutat detalii despre firmă, dar greşeala a fost să nu sun la firma respectivă să mă asigur”, recunoaște acum bărbatul păgubit.

Din primele cercetări, reiese că escrocii au folosit datele de facturare ale unei firme din Braşov, ca să nu trezească niciun fel de suspiciuni. La rândul lor, reprezentaţii societăţii susțin că și ei sunt victime: „În luna septembrie am aflat de primul caz de înşelătorie în care mai multe persoane se folosesc de firma mea drept momeală şi încasează aconturi substanţiale. În acest moment am deja o plângere făcută la Poliţia din Braşov, la secţia 3”.

Pe Facebook, reacțiile sunt numeroase. Cineva povestește cum a luat o țeapă uriașă: „Am trimis 3.000 lei în contul de pe factură. La două zile după achitarea avansului am încercat să-l sun, dar numărul era indisponibil”.

Furt de identitate

Mulţi dintre cei care au dat bani în avans au ajuns să apară pe contractele altor clienți păcăliți. De exemplu, Ionuț Rădoi se plânge că apare pe factura sa la secţiunea „Client”, iar pe factura altei victime ca fiind cel care a încasat banii! „Am primit primul telefon de la cineva din Ploieşti, mi-a spus, uite numele tău apare pe contractul nostru de cazare. Când mi-am văzut numele pe contractul cuiva, am sesizat poliţia. E deja un furt de identitate”.

O tânără din Galați, pe nume Andreea, povestește și ea ce a pățit: „Am transferat 3.750 de lei. Cu două zile înainte de Revelion, i-am dat mesaj pe WhatsApp, nu a răspuns, apoi l-am tot sunat de pe mai multe telefoane, la fel, nu răspundea nimeni. Am fost şi am depus plângere la Poliţie şi apoi la Parchet”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României