Beatrice Mahler, avertisment pentru persoanele care au avut COVID-19: „Unii dintre pacienții care trec prin această infecție rămân cu sechele”

Publicat: 03 12. 2020, 09:59
Foto: captură video Sănătatea TV/Facebook

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a declarat, miercuri, la Antena 3, că pacienții care au fost infectați cu COVID-19 au șanse să rămână cu sechele după vindecare.

„O parte dintre pacienții care trec prin infecția SARS-CoV-2 rămân cu sechele post-COVID, sechele pulmonare, în marea lor majoritate, mai ales la pacienții care au avut forme critice de boală”, a declarat Beatrice Mahler.

Medicul a precizat că în cazul persoanelor care s-au confruntat cu forme severe ale COVID-19 „este extrem de important consultul pneumologic, după momentul videcării. Această evaluare trebuie să se facă periodic”.

”Cel mai important simptom este oboseala la efort”

Ultimele studii indică existența unei afectări vasculare prezente în infecțiile SARS-CoV-2, afectare vasulară care nu se remite complet dacă vorbim de vasele pulmonare. Cel mai important simptom este oboseala la efort, dispneea, însă, în afară de dispnee, s-ar putea să nu aibă niciun alt simptom”, a mai spus Beatrice Mahler.

Dr. Beatrice Mahler: “Rata de pozitivare este crescută!”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, este îngrijorată teribil de faptul că numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă este într-o continuă creștere. Duminică, Grupul de Comunicare strategică a raportat 1.250 de persoane aflate pe secția ATI.

Totodată, Beatrice Mahler atrage atenția că rata de pozitivare este crescută și că, în perioada următoare, este necesar un număr mai mare de teste.

„Din datele pe care le vedem până la acest moment, avem o zonă de platou pe care o menținem în această perioadă din punct de vedere al cazurilor noi. Sigur că este nevoie de testare, dar știm că duminica acest lucru se întâmplă, și duminica și lunea avem un număr mai mic de teste. Îngrijorător este numărul de pacienți internați la ATI, cazurile psihice, pacienți care au nevoie de asistență extrem de complexă și numărul mare de pacienți care își pierd viața în fiecare zi. Pentru asta trebuie să înțelegem că respectarea regulilor este o prioritate. Rata de pozitivare este crescută. Este necesar un număr mai mare de teste, mobilizarea în acest sens pentru a depista persoanele pozitive”, a declarat Beatrice Mahler.