EXCLUSIV. Monica Pop, despre marele pericol de infectare din apă: „Au fost 10 mii de cazuri. Pericolul există”

Redactor:
Nicolae Oprea
EXCLUSIV. Monica Pop, despre marele pericol de infectare din apă: „Au fost 10 mii de cazuri. Pericolul există”
Dr. Monica Pop, medic oftalmolog

Medicul Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, a declarat pentru Gândul.ro că în prezent nu s-a stabilit dacă noul coronavirus se poate lua din apă, mai ales că nu sunt studii în acest sens. Medicul spune însă că marele pericol în apă este dat de o altă infecție, extrem de virală: conjunctivita.

Am intrat deja în sezonul de vară iar gândul tuturor este la mare, sau la piscine ( închise în prezent).

Mulți dintre noi ne întrebăm dacă noul coronavirus se poate lua din apă

Iată ce spune cel mai cunoscut medic oftalmolog:

„Eu nu cred că noul coronavirus se poate lua din apă, de la piscină. Cel puțin nu am auzit să se fi făcut vreo cercetare cu privire la acest aspect”, a declarat, pentru Gândul.ro,  medicul oftalmolog Monica Pop.

Potrivit sursei citate, cea mai periculoasă infecție ce se poate lua din apă este conjunctivita. Medicul amintește că în urmă cu 10 ani a fost o epidemie care a afectat 10 miii de persoane.

Monica Pop: „Nu a făcut nimeni o cercetare”

„Dacă vă aduceți aminte, în urmă cu vreo 10 ani, au fost 10 mii de cazuri de conjuctivită. Există posibilitatea unor infecții din apă, dar cu acest virus (coronavirus- n.r.) nu a făcut nimeni o cercetare. Este bine să ne protejăm ochii în orice apă pentru că mereu există pericole”, a mai precizat Monica Pop.

Dr. Monica Pop a lansat însă un avertisment cu privire la transmiterea Covid-19, încă din luna aprilie,  și a explicat că masca de protecție nu este de ajuns precizând că infecția cu coronavirus se poate transmite și prin intermediul ochilor!

„Deci, e clar, viroza aceasta se poate transmite şi dacă cel infectat se freacă la ochi şi apoi atinge ceva, orice. E un lucru mai puţin cunoscut de publicul larg dar cunoscut de către orice medic practician”, scria medicul pe Facebook în luna aprilie.

 

Inchide