Percheziții în Suceava, la traficanții de țigări. Șapte polițiști de frontieră făceau contrabandă!

Percheziții în Suceava, la traficanții de țigări. Șapte polițiști de frontieră făceau contrabandă!
Percheziții în Suceava, la traficanții de țigări. Șapte polițiști de frontieră făceau contrabandă! / Sursa FOTO: https://cdn.pixabay.com
Publicat: 26/11/2020, 10:20
Actualizat: 26/11/2020, 10:21

Percheziții la 28 de adrese din județul Suceava pentru destructurarea unei rețele de trafic de țigări. În vizorul procurorilor DIICOT sunt persoane bănuite că au pus la cale o grupare infracțională extrem de puternică și din care făceau parte și șapte polițiști de frontieră!

Dintre persoanele vizate, 18 au fost duse la audieri, informează Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Polițiștii, pe „combinație” cu traficanții

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 şi până în prezent, o grupare infracţională specializată în contrabandă calificată ar fi introdus în mod ilegal, pe teritoriul României, aproximativ 11.000.000 de ţigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-ar fi comercializat pe piaţa internă. Prejudiciul este estimat la peste 1.600.000 de euro”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit anchetatorilor, ţigaretele ar fi fost aduse în ţară pe la „frontiera verde” cu Ucraina, prin locuri stabilite anterior, beneficiind şi de sprijinul a şapte poliţişti de frontieră de la Brodina, care au fost cooptaţi în activitatea infracţională.

Acţiunea este desfăşurată de poliţişti de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, iar suportul de specialitate este asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La operaţiune participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Neamţ, Bacău şi luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi specialişti ai Direcţiei Generale a Vămilor, dar şi ai Poliţiei de Frontieră.