GÂNDUL LIVE. Percheziții în București la o rețea de contrabandiști de parfumuri și încălțăminte. Mai multe persoane au fost duse la audieri

Publicat: 25/11/2020, 15:44

Mai multe percheziții au avut loc în București într-un dosar de contrabandă cu parfumuri și pantofi sport.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară și cinci mandate de aducere.

Persoanele vizate au fost conduse la audieri și sunt acuzate de săvârșirea infracțiunii de contrafacerea unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, potrivit Poliției.

Cum acționau contrabandiștii?

Anchetatorii susțin că persoanele reținute clonau mai multe site-uri de internet specializate în vânzarea de parfumuri și, ulterior, comercializau produse contrafăcute, pe care le trimiteau clienților prin curier.

Polițiștii au ridicat sute de produse cosmetice în urma perchezițiilor.

„La această oră , polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice a Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, acționează pe linia combaterii contrafacerii de produse ( parfumuri și pantofi sport) într-un dosar penal aflat în cercetare. Sunt puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și 5 mandate de aducere.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că suspecții, ar fi clonat anumite site-uri profilate în vânzarea de parfumuri și ulterior comercializau produsele contrafăcute prin intermediul unor societăți de curierat.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacerea unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, așa cum se prevede în Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
Persoanele urmează a fi conduse la audieri. Până la acest moment au fost găsite și ridicate sute de produse cosmetice”, se arată în comunicatul Poliției.