Superbul motan alb Nordri, campion european, și sute de pisici din toată lumea au venit la București. Ce feline pot fi admirate la Salonul SofistiCAT

Publicat: 11/05/2024, 20:00
Actualizat: 11/05/2024, 21:22

Aproximativ două sute de pisici, printre care și câștigătorul Cupei Europene Feline 2024, un superb motan alb din rasa Norvegian de Pădure, numit Nordri, pot fi admirate la ediția de primăvară SofistiCAT – Salonul Felin Internațional București, la Sala Palatului, din acest weekend.

Sute de iubitori de pisici și reprezentanți de la felise renumite, au fost prezenți sâmbătă la SofistiCAT și sunt așteptați și duminică, la Sala Palatului, între orele 10:00 și 17:00.

Salonul Felin SofistiCAT, cea mai îndrăgită competiție felină din România, și-a deschis porțile pentru aproximativ două sute dintre cele mai frumoase pisici, care se întrec pentru un loc pe podium.

Iubitorii de pisici pot urmări și susține evaluarea superbelor exemplare de pisici din rasele Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală. Persană, Ragdoll, Singapura și Sphinx.

Pisicile de casă participă și ele la concurs, în cadrul unei categorii special create pentru ele.

William Primul, pe podium

„Nu este o pisică greu de întreținut, dar este o pisică foarte ușor de iubit”, spune reprezentanta felisei din care provine William Primul, un exemplar de Maine Coon care a urcat pe podium la competiția de sâmbătă.

Scopul unui crescător este ameliorarea rasei, pentru a scoate exemplare din ce în ce mai bune, care să fie validate de juriu. „Am venit aici pentru validarea noastră, ca și crescători”, a mai spus aceasta.

Laura Violeta Meise este unul dintre stăpânii de Maine Coon înscriși în competiție.

„Sunt niște animale foarte iubitoare, m-am îndragostit de rasa Maine Coon. Poate să crească până la 15 kilograme. Îi iubim foarte mult și nu i-aș da pentru nimic în lume pentru altă rasă”, a spus Laura Violeta Meise.

Campion în plină ascensiune

Nordri, Norvegianul de Pădure în vârstă de un an și două luni, care a câștigat Cupa Europeană Felină 2024, a fost una dintre atracțiile principale ale evenimentului de sâmbătă, din Capitală. El este multiplu câștigător al concursurilor de frumusețe ale pisicilor din Europa, chiar și campionul european de anul acesta, de la Ostrava, Cehia.

Pisicile sunt arbitrate în funcție de un standard, care descrie foarte clar calitățile pe care trebuie să le aibă pisica. Este vorba de calități fizice – nu aptitudini, nu trebuie să facem tumbe -, forma capului, a urechilor, calitatea blănii, lungimea cozii, caracterul pisicii în expoziție”, a explicat Aurelian Ionescu, de la felisa de Norvegiene Wild Forrest.

Nordri are un ochi albastru și unul căprui, caracteristică a rasei, dar nu neapărat un criteriu de departajare în competiție. „Este doar șarmul lui personal”, spune stăpânul motanului.

Tratamentul pentru blană, o hrană de calitate, vitamine și vizite periodice la doctorul veterinar sunt importante pentru a avea o felină de competiție.

Rasa are o speranță de viață de 13 – 15 ani, cariera lui Nordri fiind astfel în plină ascensiune.

Gina Epurescu, de la felisa John Handle, a venit în competiție cu un exemplar de British Shorthair, de șase kilograme, în vârstă de un an și trei luni,  aflat la început de carieră.

„Provine din Polonia și este un frumos. Îl avem de la vârsta de patru luni și jumătate”, spune stăpâna lui.

La concurs s-a înscris și Gandalf, din rasa Singapura, cea mai mică de pisici din lume.

„Rasa provine din Singapore și ele au un aspect de puma în miniatură”, spune Mirela Petcu, reprezentante felisei în care s-a născut Gandalf.

Pisoiul este așadar român, în vârstă de doi ani, dar primele pisicuțe din felisa Mirelei Petcu au provenit din Statele Unite ale Americii și cu ele a obținut inclusiv recunoașterea rasei la nivel internațional.

Zonă specială pentru adopții

SofistiCAT – Salonul Felin Internațional București este cel mai important eveniment felin din sud-estul Europei și unul dintre cele mai populare evenimente din România.

„Vă invităm să veniți să le vedeți, pentru că toate sunt frumuseți incontestatabile și cu siguranță și cei mici se vor bucura foarte tare. Noi așteptăm, ca în fiecare an, părinți cu copii și putem să ne lăudăm că este un eveniement cu peste 10.000 de oameni care vin și vor să vadă frumusețea pisicilor”, a spus Adela Sîrghie, purtătorul de cuvânt al evenimentului SofistiCAT.

Organizatorul a subliniat că la SofistiCAT există, ca la fiecare ediție, și un loc special pentru adopții, cu pisicuțe care așteaptă să-și găsească familii iubitoare.

Evenimentul este organizat de Asociația Felină SofistiCAT și de Federația Națională Felinologică din România (FNFR), sub egida FIFe (Federation Internationale Feline).


CITEȘTE ȘI:

Mihai Tudose, despre PISICA lui Marcel Ciolacu: ,,Eu i-am dus-o CADOU. După 12 ore de stat la serviciu îi schimbă litiera”

De ce pisicile sunt OBSEDATE de cutiile de carton. Explicația pentru acest comportament ciudat

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Su-57 vs F-16: Cum se compară cel mai avansat avion de luptă al Rusiei cu...
Marele actor Costel Constantin a trăit clipe de coșmar înainte să moară. Ultimul apel este...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Noi imagini șocante cu răpirea unor femei-soldat israeliene în timpul atacului Hamas din 7...
Gabi Bădălău a ”comis-o” grav cu Urus-ul de 300.000 €! Sechestrat de DIICOT, într-un dosar...
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
13 judeţe, sub avertizare de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în următoarele ore. Vreme severă...
Ultimele imagini cu Erik, băiatul mort după ce a furat mașina părinților și a ieșit...
Prima reacție a tatălui lui Sebastian, după ce judecătoarea Ancuța Popoviciu a fost recuzată: „Am...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce NU trebuie să faci dacă ai băgat benzină în loc de motorină! Cum poți...
Reuters: Vladimir Putin a pus ochii pe o insulă crucială pentru NATO: ,,Scopul lui Putin...
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Chefi la cuțite. Ce se întâmplă, de fapt, în culise cu noii jurați
Imagini incendiare cu Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa în Dubai. Bruneta de 41...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Vlad Pascu față-n față cu părinții victimelor tinerilor pe care i-a ucis
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Costumul care reciclează transpirația, inspirat din Dune, a fost construit de un YouTuber
×