Turcia, lovită groaznic la fel ca acum 21 de ani / Imagini VIDEO șocante cu seismul care s-a simțit chiar și la București!

Turcia, lovită groaznic la fel ca acum 21 de ani / Imagini VIDEO șocante cu seismul care s-a simțit chiar și la București!
Imagine de la seismul din 1999, captură Youtube
Publicat: 30/10/2020, 16:49

Turcia a fost lovită vineri de un puternic seism, care a dus la prăbușirea mai multor clădiri din orașul vestic Izmir, de la Marea Egee. Cutremurul de cel puțin 6,7 grade aduce aminte de cel de acum 21 de ani, de la Izmit, care a făcut zeci de mii de victime.

Mulți români își aduc aminte de marele cutremur din Turcia, din vara anului 1999, care s-a simțit și în sudul României, inclusiv în Capitală, dar mai ales pe litoralul românesc!

Seismul de atunci, cu epicentrul la Izmit, un oraș aflat la Marea Marmara, a făcut aproape 19.000 de victime, după ce sute de mii de clădiri au fost avariate. Cutremurul din 1999 a avut o magnitudine de 7,6 grade.

Ei bine, imaginile de atunci par identice cu cele de azi, de la Izmir.

Un cutremur puternic s-a produs vineri în Marea Egee, acesta fiind simțit în Grecia și Turcia

Potrivit primelor estimări, cutremurul ar fi înregistrat aproximativ 7 grade pe scara Richter, după cum informează site-ul agenției de presă Reuters.

Mai multe clădiri s-au prăbușit în Izmir în urma seismului

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat pe Twitter că șase clădiri s-au prăbușit în două districte din provincia Izmir.

Potrivit ministrului, momentan nu există informații cu privire la potențiale victime în cele șase provincii ale țării unde seismul a fost simțit.

Totodată, acesta a adăugat că unele clădiri, deși nu s-au prăbușit, au fost afectate sever de cutremur.

Potrivit Autorității turce pentru Dezastre și Situații de Urgență, magnitudinea seismului ar fi fost de 6,6 grade pe scara Richter, în timp ce USGS susține că acest cutremur ar fi înregistrat 7 grade pe scara Richter.