Numărul RECORD de aripioare de pui care vor fi consumate cu ocazia Super Bowl LIV 2020. Puse cap la cap, ar înconjura Pâmântul de trei ori

Numărul RECORD de aripioare de pui care vor fi consumate cu ocazia Super Bowl LIV 2020. Puse cap la cap, ar înconjura Pâmântul de trei ori
Publicat: 28/01/2020, 18:02

Cei de la AgDaily comentează că sandvișurile cu pui ar fi câștigat „lupta” la ediția anterioară a Super Bowl, însă aripioarele de pui pregătite în stil american vor deține supremația în 2020 cu ocazia „Marelui Joc”.

Apetitul americanilor pentru aripioarele de pui este în continuă creștere. Estimările privind consumul din acest an s-au majorat cu două procente față de 2019. Asta înseamnă că ei vor consuma cu 27 milioane aripioare de pui mai mult în acest an, în week-endul în care se joacă Super Bowl.

Și pentru a ne da seama ce înseamnă această cantitate imensă de hrană, dacă antrenorul Kansas City Chiefs, Andy Reid, ar mânca trei aripioare pe minut, i-ar lua nu mai puțin de 900 de ani pentru a le consuma pe toate cele 1,4 miliarde preconizate a fi consumate.

Și lista de comparații nu se oprește aici. Concret, fiecare jucător din NFL, incluzându-i aici și pe San Francisco Forty Niners și Kansas City Chiefs, ar trebui să consume câte 825.000 de aripioare de pui pentru a atinge totalul de 1,4 miliarde.

Cele 79.300 tone de aripi de pui, cât reprezintă cele 1,4 miliarde estimate a fi mâncate, sunt de 1.500 de ori mai grele decât întreaga echipă „49ers” împreună cu ale lor trei autobuze cu materiale și recuzită.

Pâmântul ar putea fi înconjurat de trei ori cu cele 1,4 miliarde de aripi de pui, puse cap la cap.

Totalul de 1,4 miliarde de aripi de pui sunt de ajuns pentru a oferi fiecărui participant la Super Bowl, din 1967 încoace, câte 342 de bucăți.

De asemenea, cu 1,4 miliarde de aripioare de pui poți înconjura coasta Floridei de mai mult de nouă ori, acest stat fiind gazda Super Bowl LIV.

În fine, calculele consumatorilor de aripi de pui spun că dacă fiecare din cele 1,4 miliarde de bucăți ar însemna o secundă, timpul total scurs ar fi de 45 de ani.

Pentru a înțelege și mai bine cât de mult iubesc americanii aripile de pui, NCC i-a chestionat pe consumatori când anume „practică” înghițitul aripilor de pui. Cei de la National Chicken Council au aflat că două treimi dintre americani care consumă aripi de pui, sau 65 la sută din total, afirmă că practică acest „sport” în timp ce urmăresc Super Bowl. Jumătate, sau 51%, susțin că aripile de pui ar trebui să fie alimentul oficial al Super Bowl.

„Fotbalul este mare. Aripile de pui sunt mărețe. Însă, împreună, sunt nemaipomenite”, a precizat purtătorul de cuvânt al NCC, Tom Super. „Bineînțeles, poți consuma chipsurile, guacamole, pizza. Însă, atunci când vine vorba de meniurile de Super Bowl, aripioarele domină. Așa că, luați-vă un șervețel umed, înmuiați aripile de pui în sos și mușcați cu poftă din cele 1,4 miliare de bucăți”.

Potrivit Publika.md, echipa de fotbal american San Francisco Forty Niners a cucerit titlul în National Football Conference și va juca în Super Bowl. Trupa lui Kyle Shanahan i-a învins pe Green Bay Packers cu scorul de 37-20 și va juca în finală cu Kansas City Chiefs, care, cu 24 de ore mai devreme, a cucerit titlul în American Football Conference.

Meciul este programat pentru data de 2 februarie, și se va disputa pe stadionul Hard Rock din orașul Miami, statul Florida.

Forty Niners au cucerit Super Bowl-ul până acum de 5 ori între 1982 și 1995, iar Chiefs au triumfat o singură dată – în 1970.

Sursă foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA