Românca Ana Maria Popescu, din nou pe primul loc mondial în clasamentul de spadă

Redactor:
Alexandru Stanila
Românca Ana Maria Popescu, din nou pe primul loc mondial în clasamentul de spadă
Ana Maria Popescu (Brânză) a revenit pe primul loc mondial în clasamentul de spadă, după ce a încheiat pe poziția secundă la Cupa Mondială de la Havana, obținând medalia de argint.

În ierarhia mondială, Ana Maria Popescu a acumulat 176.000 de puncte, devansând-o pe chinezoaica Sheng Lin, care are 161.000 de puncte. Podiumul este completat de Man Wai Vivian Kong, din Hong Kong, care are 155.000 de puncte. În top 100 se mai află româncele Maria Udrea (locul 57, 29.500 de puncte) și Amalia Tătăran (locul 66, 25.000 de puncte).

La Cupa Mondială de la Havana, Ana Maria Popescu le-a învins pe Maria Obraztsova (Rusia), Kseniya Pantelyeyeva (Ucraina), Olena Kryvytska (Ucraina), Sun Yiwen (China) și Marie-Florence Candassamy (Franța). În finală, sportiva de la CSA Steaua a pierdut contra polonezei Aleksandra Zamachowska.

„Tușă cu tușă, asalt după asalt… am construit, am punctat, m-am bucurat, am greșit, m-am supărat, am luat-o de la capăt și tot așa până în finală! Mai aveam un singur pas până la aur, dar nu și soluții! Oricât a încercat domnul Popa să întoarcă scrima pe toate părțile și indiferent cât au țipat fetele din tribună, uneori chiar trebui să accepți că adversarul este mai bun! Te înclini, îl feliciți și te mulțumești că tot ce ai putut să faci mai bine astăzi a fost medalia de argint”, a fost mesajul transmis de Ana Maria Popescu, pe Facebook, după competiția de la Havana.

 

Inchide