12 milioane de euro pentru renovarea POLIVALENTEI din București! În cât timp e gata lucrarea și cine plătește

Publicat: 09 02. 2023, 14:00

Actuala Sală Polivalentă din București va fi renovată. Planul de a construi una nouă nu e fezabil.

Ministerul Sportului, ca lider de proiect, şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în calitate de coordonator de investiţii pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul Renovării, au semnat contractul de finanţare din fondurile PNRR a proiectului de renovare energetică a Sălii Polivalente din Bucureşti.

Beneficiarul este Complexul Sportiv Naţional „Sala Polivalentă” din Bucureşti, iar obiectul acesteia vizează o suprafaţă desfăşurată de 19.845,00 mp şi este reprezentat de renovarea energetică aprofundată a Sălii Polivalente, respectiv reducerea consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 prin renovarea energetică a clădirii (inclusiv a instalaţiilor aferente acesteia).

12 milioane de euro pentru renovarea POLIVALENTEI din București

Valoarea totală a proiectului este de 59.590.637,24 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 50.076.165,75 lei (valoare maximă cu TVA – aprox. 12 miloane euro).

Data începerii este 8 februarie 2023, cu o perioadă de implementare de 24 luni, respectiv până la 7 februarie 2025, data finalizării, la care se adaugă, dacă este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor Proiectului, înainte de semnarea Contractului de finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Cererea de finanţare a fost depusă de Ministerul Sportului şi Complexul Sportiv Naţional „Sala Polivalentă” din Bucureşti în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.2/1, Runda 2 aferent Componentei C5 – Valul renovării, axa 2 — Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, Operaţiunea B2 – Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, fiind aprobată în luna ianuarie 2023.

Investiţia care se va realiza la Sala Polivalentă:

Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;
Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum;
Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;
Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;
Lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri;
Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;
Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluţii inteligente.