Anunțul lui Roger Federer: „Regret să anunț că am luat decizia”

Publicat: 19 05. 2016, 18:58
Actualizat: 22 01. 2019, 20:01

Elvețianul de 34 de ani a ajuns miercuri în capitala Franței, iar antrenorul său, Pierre Paganini, a susținut că, după câteva antrenamente va anunța dacă participă sau nu la această ediție a turneului dotat cu premii totale în valoare de 32 de milioane de dolari. După doar o zi de pregătire la Paris, Federer a anunțat că nu va participa din pricina faptului că nu este sută la sută refăcut după accidentarea suferită la spate.

„Regret să anunț că am luat decizia de a nu participa la ediția de anul acesta a turneului de la Roland Garros. Am făcut progrese notabile în ceea ce privește condiția fizică, dar nu sunt încă 100% și mi-aș asuma un risc inutil dacă aș juca înainte să fiu pregătit din toate punctele de vedere. Nu mi-a fost ușor să iau această hotărâre, dar așa am considerat că este mai bine pentru a putea juca restul sezonului. Râmân la fel de motivat și plănuiesc să-mi ating nivelul maxim la începutul sezonului de iarbă. Îmi pare rău pentru fanii mei din Paris”, a scris Federer pe contul său de Facebook.

Federer s-a retras, la începutul lunii mai, de la turneul de la Madrid, din cauza unei accidentări la spate, după ce a resimțit dureri la spate în timpul antrenamentelor. Acesta nu a reușit să se refacă în proporție de 100% și, deși a forțat participare la Madrid tocmai în vederea pregătirii turneului de la Madrid, a fost nevoit să declare forfait.

Născut la Basel, Federer a câștigat doar o singură dată turneul de la Roland Garros, în anul 2009. De-a lungul carierei, acesta a adunat nu mai puțin de 98,011,727 de dolari din tenis.