CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali / Reacția patronului FCSB

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali / Reacția patronului FCSB
Publicat: 05/07/2019, 12:28

12:25 „Nu mă afectează! Asta e România. Mă minunez și eu. Aici e vorba de continuitate. Dacă un copil face clasa I și după aceea face clasa a II-a și tot așa până în clasa a 12-a, înseamnă că el a făcut toate clasele. Nu altcineva.

Pe de o parte râd, pe altă parte plâng pentru că așa ceva se întâmplă în România, în țara mea! Voi ataca decizia la Curtea de Apel pentru că vreau să văd până unde se poate merge! Dacă și la Curtea de Apel se menține decizia, înseamnă că toți suntem nebuni și proști. Înseamnă că totul globul este idiot și doar judecătorul este deștept”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro, care a vorbit și despre efectul pe care o să-l aibă această decizie asupra echipei sale, FCSB:

„Doar pierdem 2 puncte la coeficientul UEFA! Le aveam pentru că aveam Cupa Campionilor în palmares. Dar nu mă deranjează. Asta e România! Pierde o echipă românească la coeficient. Cei de la CSA nici nu au ce să facă cu palmaresul. Dacă vor să promoveze și fac societate pe acțiuni și se asociază cu un privat, o să contest decizia.

Nu poate acea societate să preia palmaresul Stelei. Dacă eu nu am putut, acea societate de ce să poată? Dar nu mă mai enervez. Asta e țara noastră și trebuie s-o iubim”.

De cealaltă parte, juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, a precizat pentru ProSport că Gigi Becali nu are nicio șansă în câștigarea apelului.

„Nu are nicio șansă. Dacă cei de la Minister mă vor schimba normal că se poate întâmpla ceva urât. Aceste comisii de control sunt puse să mă sancționeze. Eu am ajuns să mă judec cu direcția juridică a Ministerului. Vă dați seama în ce situație sunt? În ce țară trăim oare?”, a spus Florin Talpan, pentru ProSport.

Știrea inițială. CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali. Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB.

Tribunalul București a stabilit că palmaresul Steaua aparține CSA Steaua din 1947 – 2004.

Este hotărâre din primă instanță, dar Gigi Becali se poate îndrepta spre Curtea de Apel.

Armata a deschis vineri, 29 decembrie 2017, ultima mare ofensivă în Justiție care mai rămăsese neinițiată împotriva FC FCSB și a lui Gigi Becali, din lungul război pentru Steaua

În toate intervențiile publice ale lui Becali, dar și în actele oficiale ale FC FCSB, se menționează că această echipă este continuatoarea echipei Steaua și că deține Cupa Campionilor din 1986 și Supercupa Europei din 1987. Argumentul era folosit de simpatizanții lui Becali, care invocau faptul că Armata evita un proces tocmai pentru că știa că va pierde.

FCSB, 5 titluri în Liga 1 Betano

Armata a solicitat instanței recunoașterea proprietății CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria lui Tapan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei Cupe ale României (2011, 2014, 2015) și două Supercupe ale României (2006 și 2013) – adică performanțele obținute din 2004 până acum.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câștigat toate dosarele contra lui Becali și FC FCSB. Cele mai importante sentințe au fost cea a Înaltei Curți de Casație și Justiție, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curții de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile inițiate de Becali au eșuat: instanțele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată și solicitarea de a suspenda executarea sentinței date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului