Cum l-a influențat Gigi Becali pe George Simion, liderul AUR. “Începusem să mă uit cu scârbă!”

Cum l-a influențat Gigi Becali pe George Simion, liderul AUR. “Începusem să mă uit cu scârbă!”
Cum l-Gigi Becali, dezvăluiri despre legăturile cu AUR: ”Le-am dat un sediu, mi-au propus să fiu vicepreședinte”. Reacția liderilor partidului
Publicat: 10/12/2020, 12:12
Actualizat: 10/12/2020, 12:15

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a mărturisit că obișnuia să meargă la meciurile Stelei, însă s-a rupt definitiv de clubul roș-albastru imediat după ce a fost preluat de Gigi Becali.

AUR este surpriza alegerilor de pe 6 decembrie, partidul urmând să intre în Parlament după ce a obținut peste 8% din voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, în condițiile în care formațiuni consacrate, precum PMP și Pro România au clacat lamentabil.

George Simion este unul copreședintele formațiunii. În trecut, acesta era fan înfocat al echipei Steaua, dar Gigi Becali l-a determinat să se retragă din peluză.

Am făcut și atletism. Am copilărit în Dristor și-mi plăcea să merg la meciurile Stelei. Nu mi-a mai ars însă de această echipă după ce a cumpărat-o Becali. Nu mi-a mai ars însă, în general, de fotbal în scurt timp, atunci când am văzut că branduri naționale s-au vândut pe nimic unor privați, ca și în industrie, și nu mai exista dăruire din partea jucătorilor. Începusem să mă uit cu scârbă la fotbalul românesc. De prin 2002-2003 n-am mai ținut cu niciun club, dar, în schimb, am descoperit în profunzime lumea aceasta a suporterilor, care înseamnă pasiune și atașament”, a spus George Simion pentru gsp.ro.

George Simion, influențat de Gigi Becali. “Nu mă dezic de ceea ce-mi place!”

Liderul AUR a mai precizat că nu este liderul “Uniți sub tricolor”, grupare care încurajează echipa națională la fiecare partidă. George Simion mai precizează că nu-i este deloc rușine că vine din peluză, loc unde se simte perfect.

Nu, nu sunt liderul (n.r Uniți Sub Tricolor)! Dar am participat la fondarea acestei structuri, pentru că naționala nu avea o susținere coagulată. Am mers cu UST alături de naționala de tineret la Euro U21 din Italia, unde am descoperit, în sfârșit, o echipă senzațională, care m-a făcut să iubesc din nou fotbalul. „Deșteaptă-te, române!” cântat pe stadionul semifinalei mi-a redat cheful și sensul pentru acest sport. Sunt zeci de mii de tineri în peluze, care cântă și aprind torțe, fac atmosferă, descoperă un mod de viață în aceste subculturi. Da, sunt unul dintre acei tineri, nu mi-e rușine, un meci de fotbal se trăiește mult mai frumos în peluză. Nu mă dezic de ceea ce-mi place. Nu sunt perfect. În peluze circulă și idei bune, și idei rele. Iar una dintre cele bune e crearea de centre de juniori, care să ajute echipele naționale”, a mai spus George Simion.