Prima pagină » Sport » Cum sărbătoresc RAPIDIȘTII de Paște

Cum sărbătoresc RAPIDIȘTII de Paște

Cum sărbătoresc RAPIDIȘTII de Paște

Rapidista Maria Mihalache, atleta cu dimensiuni de fotomodel, a fost prezentă, alături de alți sportivi ai clubului, la o întâlnire de suflet cu juniorii din Giulești.

Micii rapidiști s-au ales cu amintiri de neuitat, dar și cu cadouri, la întâlnirea cu idolii lor. Au fost prezente multe nume importante ale grupării din Giulești.

Cum sărbătoresc sportivii de Paște

Pentru frumoasa din atletism, Maria Mihalache, Paștele e alături de Crăciun cea mai frumoasă sărbătoare. „Pentru mine e o sărbătoare pe care o aștept ca și Crăciunul. Când eram mică așteptam să vină și Iepurașul. Cel mai mult îmi place să ciocnesc ouă și să-mi bat familia la ciocnit ouă, îmi plac foarte mult cozonacul, pasca, drobul, friptura de miel. Nu gătesc nimic, doar profit de mama și de bunica…Cozonac și pască aș lua cu mine într-o tură de alergare”, a spus Maria Mihalache, atletă Rapid.

Pentru handbalista olandeză Estavana Polman, ritualul ciocnitului ouălor, descoperit în țara noastră, a fost cel mai fascinant. „Cred că sunt drăguțe, tocmai am aflat că aveți acel ciocnit al ouălor, nu știam, așa că tocmai mi-au explicat colegele cum să fac asta. Paștele pentru mine înseamnă timp confortabil cu familia. E important doar să ai familia în jurul tău. În Olanda ascundem ouă pentru copii, facem un mic-dejun bun. Totul e să fim împreună”, a declarat Estavana Polman.

Reprezentantă a unui sport în care cântarul reprezintă un adversar teribil, halterofila Luana Grigoriu spune că indiferent de riscuri, nu poate să nu mănânce drobul și celelalte preparate gătite de mama ei de Paște: „Este greu să mă țin departe, mai ales la felul în care gătește mama, dar o să încerc să mă abțin cât de mult pot și să existe un echilibru. Cel mai mult îmi plac pasca și drobul, dar tot cel făcut de mama. E specialitatea casei. Pentru mine, Paștele înseamnă, de fapt, timp petrecut cu familia. În fiecare am am câștigat concursul de spart ouă, dar nu cred că am făcut o competiție din asta. În general noi avem 2-3 kilograme peste categorie, lucru pe care nu-l depășesc în general, dar va trebui să am grijă cu dulciurile în primul rând, pentru că pasca e preferata mea”.

Daniel Georgescu este jurnalist în mediul online de cinci ani, dar a lucrat și în presa scrisa locala, fiind născut in apropiere de Bucuresti. S-a mutat în Capitală și a fost acceptat la Gândul, ... vezi toate articolele

Citește și